PUBLICITAT

CR vol saber quins vincles té el crèdit de 150 milions amb els dipòsits de la CASS

  • Els reformistes volen «una descripció de totes les característiques» d'aquest
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Consellers del grup parlamentari reformista, amb Amadeu Rosell en un primer terme, a la Casa de la Vall Foto: TONY LARA

El grup parlamentari reformista portarà al Consell General els seus dubtes sobre la relació del préstec de 150 milions d'euros signat amb Crédit Agricole i els fons de la CASS en territori francès. Concretament, el conseller Amadeu Rossell va entrar una pregunta a la Casa de la Vall el passat dimecres en què aquest demana al Govern «tota la informació relativa a qualsevol vincle, directe o indirecte, que pugui tenir el referit préstec amb els dipòsits que la CASS té a França».

En l'exposició de motius, Rossell fa referència a «les notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre l'operació acordada pel Govern» i, d'acord amb l'article cinquè del reglament del Consell General, explicita la seva demanda.

En aquest sentit, els reformistes volen «una descripció de totes les característiques econòmiques i tècniques del crèdit concedit i, de manera especial, tota la informació relativa a l'import del préstec, la durada del mateix, el tipus d'interès pel qual es concedirà, el contracte que s'ha signat amb l'entitat prestadora i les garanties que hagi ofert el Govern per a poder subscriure l'operació». A més, des de CR també sol·liciten «tota la informació complementària que permeti definir les altres particularitats de la referida operació».

Com a rerefons hi ha els dubtes del grup parlamentari reformista pel que fa a una possible vinculació d'aquest crèdit amb el fet que la CASS disposi d'una part dels fons vinculats amb Crédit Agricole. Val a dir que, anteriorment a aquesta pregunta, la resposta a aquesta qüestió va ser donada pel ministre d'Economia i Finances, Pere López, en la roda de premsa en què es van explicar els detalls de l'operació.

López va ser rotund a l'hora de concretar que «no hi ha cap relació» entre aquestes dues circumstàncies, de manera que el gruix de la negociació va girar, segons va afirmar, entorn a tres elements principals. Es tracta de «les bones relacions diplomàtiques amb França», juntament amb «els compromisos que el Govern ha anat adquirint i que ha complert» com ara l'intercanvi d'informació fiscal i, en tercer lloc, «el bon treball tècnic fet per part dels representants del ministeri de Finances».

Pregunta anterior / D'aquesta manera, a la pròxima sessió de control la qüestió tornarà a estar sobre la taula, però segurament amb una insistència major a la que fan fer alguns mitjans de comunicació durant la roda de premsa de presentació del crèdit on, de fet, ningú va qüestionar les «excel·lents» condicions del mateix, establert en base a l'euríbor a sis mesos més 0,80 punts. Precisament, Rossell havia preguntat per escrit quin era el crèdit estranger que el Govern venia anunciant com a «immient». La resposta no li va arribar al conseller, però, fins al Butlletí d'aquest divendres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT