PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Incendi a un pis del centre d’Encamp amb dos ferits

Els veïns van tornar als seus domicilis, excepte els del pis on es va originar el foc

Per Judith Sáez

Imatge de l'edifici d'Encamp on s'ha produït l'incendi.
Imatge de l'edifici d'Encamp on s'ha produït l'incendi. | Twitter.

Un incendi al cinquè primera d’un edifici de sis plantes de l’avinguda François Mitterrand del centre d’Encamp, ahir a la tarda, va obligar a desallotjar a tots els veïns del bloc, així com va provocar múltiples danys materials importants, en especial va quedar afectada la part tèrmica. També va obligar a atendre dues persones fossin ateses pels equips sanitaris d’emergència per inhalació de fum. Una d’elles se la va endur l’equip del SUM. A les 20.30 hores es va dur a terme la revisió del monòxid de carboni a tots els domicilis del bloc de pisos, la qual va determinar que tots els veïns desallotjats en arribar els equips d’emergència, hagin pogut passar la nit amb normalitat. Els únics que no ho van poder fer per les condicions que presentava el seu pis, van ser els de l’afectat.

El cap de guàrdia dels Bombers, David Micó, va declarar que, en arribar al lloc dels fets, els efectius van fer «una instal·lació de 25 mil·límetres per atendre aquest foc», tot destacant que «ens ha costat bastant perquè hi havia bastant càrrega de foc d’obsequis i coses dintre del pis». Ho va fer després d’haver extingit el foc. En concret, es van desplaçar dues dotacions del parc de Bombers de Canillo i tres d’Andorra la Vella. Cadascun a va comptar amb dos camions de foc, un d’escala i una ambulància; a més també es va desplaçar el vehicle del cap de guàrdia.

L’incendi s’hauria originat prop de les 18.30 hores, ja que els Bombers constaten haver rebut l’avís que «sortia fum d’un pis» a les 18.42 hores. Les primeres sospites apuntaven que s’hauria propiciat a la cuina del domicili en qüestió, un fet que des dels Bombers van rectificar, tot destacant que hauria estat, sobretot, al menjador, també afectant la cuina del pis. I és que, les flames s’haurien escampat també cap aquesta zona, ja que es tracta d’un «pis molt petit», deien.
Per la seva part, des del Comú d’Encamp van anunciar a través de les xarxes socials que va ser possible controlar l’incendi gràcies a una ràpida intervenció dels agents de circulació de la parròquia i del Cos de la Policia de proximitat que van intervenir en produir-se el foc, que va escampar grans núvols de fum per tota la zona encampadana.

A més a més, l’administració comunal va desitjar una recuperació ràpida dels afectats, en referència a les dues persones ferides lleus a causa del fum. L’edifici on va succeir l’incendi és, concretament, el Llop Csoka, que va protagonitzar diversos missatges, fotografies i vídeos de les xarxes socials que van compartir alguns usuaris que es trobaven allà en el moment de l’incident.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT