PUBLICITAT

Uns 150 treballadors del Punt ja han contactat amb Pyrénées

El nou establiment donarà prioritat a què els empleats estiguin «el mínim temps» parats

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu de la façana de l’edifici del E. Leclerc Punt de Trobada a Sant Julià de Lòria.
Imatge d’arxiu de la façana de l’edifici del E. Leclerc Punt de Trobada a Sant Julià de Lòria. | MARICEL BLANCH

Gairebé la meitat dels treballadors del Punt de Trobada s’han posat en contacte amb l’empresa Pyrénées, que es quedarà l’actual edifici ubicat a l’entrada de Sant Julià de Lòria, segons informen fonts properes a l’establiment. En concret, han estat 150 empleats els que han mostrat el seu interès per incorporar-se al nou centre comercial, un «gruix important», segons valoraven des de Pyrénées, que confia que la resta dels 350 assalariats actuals els contactin.

Així, van confirmar que «confien» en el fet que els empleats els contactin per demostrar el seu interès i el seu currículum, via mail o presencialment a les oficines com ja ho ha fet gran part del personal. No obstant això, van recordar que encara no s’està desenvolupant el procés de selecció a causa de la normativa laboral i que, per això, no es pot desenvolupar el procés de selecció perquè la relació contractual amb l’empresa de la família Cachafeiro segueix vigent. D’aquesta manera, van explicar que la voluntat és «parlar-ho obertament» a partir del 30 de novembre, la data fixada perquè els antics llogaters del Punt de Trobada desallotgin el centre comercial.

De fet, ja preveuen tancar la liquidació total el dia 25 de novembre, tal com van promocionar E. Leclerc Punt de Trobada a través de les seves xarxes socials. El motiu és que l’empresa s’ha donat cinc dies de marge per acabar de buidar l’edifici i tot l’estoc restant que van demanar poder vendre fins al mes de febrer. A més, l’advocat de la família va argumentar que l’ampliació dels terminis també permetria explotar la campanya de Nadal i Reis, així com que els treballadors mantinguessin la feina durant aquest període. Tots ells hauran de ser indemnitzats.

En aquesta línia, des de Pyrénées, van ressaltar que l’objectiu és que l’edifici estigui tancat el mínim de temps possible i, d’aquesta manera, també garantir que els treballadors estiguin «parats» per un període curt. Tot i això, són prudents amb els terminis i eviten determinar quan podria obrir el nou centre comercial en tant que dependrà, en especial, dels resultats del peritatge que es faci a les instal·lacions generals, per determinar l’estat en què es troben, i el termini que es fixi per a desenvolupar aquelles tasques més urgents per garantir la seguretat a totes les persones que hi accedeixin.

En canvi, les altres reformes s’aniran efectuant ja amb el centre obert amb l’objectiu d’avançar la inauguració de l’establiment. Tenint en compte aquesta prioritat, es desenvoluparan les millores per seccions. Concretament, per mitges plantes. El que significa que de les tres plantes amb què compta l’edifici només romandran obertes al públic dues i mitja i la mitja restant quedarà disponible per treballar-hi. Tot això, després de les reformes prioritàries que fixi el peritatge i que esperen resoldre «ràpid».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT