PUBLICITAT

Espot acusa el Comú d’Escaldes-Engordany d’«anar per lliure»

Creu que per aprovar l’ordinació d’ajudes al lloguer haurien hagut de consultar abans a l’Executiu

Per Irene Mas Fàbrega

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, durant el consell de comú del dijous.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, durant el consell de comú del dijous. | ANA/M.F.

En relació amb l’aprovació d’ajudes de fins a un màxim de 200 euros mensuals que es va aprovar el dijous durant el Consell de Comú d’Escaldes-Engordany amb l’objectiu de fer front als lloguers, o l’alimentació entre d’altres, Xavier Espot va expressar que «qualsevol iniciativa que es duu a terme des d’una administració pública s’ha de celebrar». Tot i això, va lamentar que no hi hagi hagut una «col·laboració recíproca» entre les dues administracions, ja que segons va explicar el cap de Govern, l’aprovació en qüestió xoca amb algunes de les competències governamentals i comporta que es facin polítiques paral·leles, aspecte amb el qual l’Executiu no està d’acord: «No podem permetre construir set andorres diferents. Vetllar per això és la funció del Govern». 


En aquest sentit, Espot va considerar que «com a mínim hagués estat bé consultar el contingut d’aquesta ordinació abans d’aprovar-la» i va acusar el comú «d’anar per lliure» i de «tirar pel dret». En la mateixa línia, el cap de Govern va considerar que des de la visió de l’Executiu, el fet que es facilitin ajudes comunals pot contribuir a un «enriquiment injust» d’algunes persones prenent en consideració que és possible que es beneficiïn tant de les ajudes del Govern com de les del comú, en detriment d’aquells que ho necessiten de debò.


Així, Espot va explicar que analitzarà el document «a fons», ja que com a representant de l’Executiu ha de vetllar pels interessos del conjunt de tota la ciutadania i va considerar que «no podem permetre abusos per un costat ni categories de ciutadans» i va instar a la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, a consultar amb el Govern aquells aspectes que els concerneixi i que s’escapen de les seves competències. Per això, tot i la crítica, va oferir mà estesa per resoldre els problemes existents i «establir un circuit de comunicació i coordinació».

L’ordinació

El document conté altres ajuts a banda del relacionat amb el lloguer. D’una banda, per exemple, n’hi ha un de puntual de fins a 500 euros per a l’emancipació dels joves; un per a equipament i prestacions tecnològiques i també es contempla un ajut per a la neteja de la llar per a persones amb dificultats de fins a 100 euros mensuals. Per altra banda, s’han previst bons per l’alimentació per valor de fins a 200 euros mensuals, fins a 150 euros per material educatiu i de fins a 100 per a material de lleure esportiu i cultural. També s’ha contemplat reforç escolar de fins a 50 euros al mes; i 12 euros a l’hora per a la guarda d’infants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT