PUBLICITAT

Andorra la Vella

Font critica que el Govern manté al marge la comissió de sanitat

El conseller apunta que no s’està consultant a la societat civil ni política

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu del conseller general del PS, Jordi Font.
Imatge d’arxiu del conseller general del PS, Jordi Font.

El conseller general socialdemòcrata (PS) i president de la Comissió Legislativa de Sanitat, Jordi Font, va accentuar la «preocupació» del partit perquè el Govern «s’està posant en un ostracisme volgut i separant de tota la societat civil, política i les institucions». Així mateix, el conseller també va ironitzar que «em sentiria igual de còmode fent aquesta presentació com a ciutadà que com a president de la comissió», ja que va criticar que no se’ls consulta ni se’ls informa de les mesures o qüestions que es treballen en matèria de salut en un moment en que, a més, valora que «hauria de ser la comissió més activa». És per això, que també va anunciar que se’n va crear una d’extraoficial, tot i que només s’ha reunit una vegada.

Més enllà de l’òrgan legislatiu, Font també va manifestar que no s’estan consultant altres sectors com el turístic o el de la restauració, als quals se’ls han imposat diverses mesures en matèria de salut pública recentment, demanant que deixin col·laborar a tota la societat. «Si tota va a l’una, penso que serà més fàcil de superar», apuntava, tot valorant que la «por i la falta de personalitat», són els elements que comporten que l’Executiu no «comparteixi la problemàtica».

D’aquesta manera, Font també va atribuir les discrepàncies d’alguns sectors de la ciutadania al fet que «no se senten implicats» i va emfatitzar en el fet que la pandèmia del coronavirus «és un problema d’estat i no de Govern». Una qüestió en la qual els membres de la comissió legislativa també haurien insistit i traslladat al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, perquè defensen que volen participar en la gestió de la crisi sanitària.

Per altra banda, des del partit socialdemòcrata també van informar que «malgrat l’esforç que fa el Govern, hi ha un greu contrast entre la lectura de les dades que fa Govern i que fa la UE», així afirmen que «som l’únic país que supera l’índex d’incidència de 1.000 casos per 100.000 habitants», així demanant a l’Administració «claredat i transparència amb la interpretació de les dades».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT