PUBLICITAT

 L'Unicef inicia una nova campanya centrada a garantir l'accés a l'educació dels infants

Els interessats podran col·laborar enviant un SMS amb la paraula Unicef al 606

Per El Periòdic

El cartell de la nova campanya de l'Unicef.
El cartell de la nova campanya de l'Unicef. | Unicef

 

Des d'aquest dijous i fins al pròxim mes de desembre, el Comitè Nacional d'Andorra per l'Unicef posa en marxa la campanya 'A casa o a l'escola, l'educació compta'. Amb aquesta acció es vol posar l'accent en la urgència d'assegurar l'accés a l'educació, sigui on sigui, en moments com els actuals, on gairebé el 90% de les escoles d'arreu del món han hagut de tancar portes en algun moment a conseqüència de la Covid-19.

Durant aquest temps, els interessats podran col·laborar enviant un SMS amb la paraula Unicef al 606 (aportació d'un euro) o també es poden torbar altres fórmules al portal web www.unicef.ad. Els fons obtinguts es destinaran al programa d'emergència humanitària obert per donar resposta a la pandèmia. En aquests moments, l'Unicef està duent a terme accions a Bangladesh, Rwanda i Guatemala.

Actualment, s'estima que 872 milions d'infants continuen sense anar a l'escola ni tenir accés a l'educació remota. Els motius són diferents, i tenen a veure amb què moltes escoles continuen tancades per la pandèmia i molts alumnes no tenen opció de continuar estudiant de manera telemàtica i també que molts centres escolars han estat destruïts per catàstrofes naturals o conflictes, per la qual cosa els infants no hi tenen un accés segur.

Segons remarca l'Unicef, cada dia d'escola pot tenir un impacte negatiu en el futur d'un infant. La solució, diu l'entitat, "està en mans de tots". Per tal de garantir que el dret a l'educació sigui universal, és important mantenir l'aprenentatge dels infants trobant noves maneres d'educar i facilitant a totes les noies i nois que tinguin accés a Internet; cal proporcionar assessorament i suport a pares, cuidadors i educadors per facilitar l'aprenentatge domèstic i remot; també s'ha d'evitar que els infants més vulnerables es quedin enrere, per la qual cosa els governs han d'ampliar les opcions d'aprenentatge a casa; i cal invertir en educació equitativa i de qualitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT