PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra, a superar la primera pedra del camí a un camp complicat

L’equip tricolor visitarà el Municipal de Llagostera aquest diumenge a les 17.00 hores en la primera jornada

Per Vicente Pallarés

Onze inicial d’un partit de pretemporada de l’FC Andorra.
Onze inicial d’un partit de pretemporada de l’FC Andorra. | @FCANDORRA

El nou FC Andorra ja es prepara per afrontar la primera jornada de lliga en aquest nou format de la Segona Divisió B. Ho farà a domicili contra la UE LLagostera, un equip rocós que es fa fort al seu camp, encara que, a priori, no sigui dels favorits del subgrup A, com és el cas del conjunt tricolor, el Cornellà o el Barça B, entre altres. Nacho Castro, tècnic del conjunt del Principat, va analitzar el seu proper rival i va donar les claus per tal de competir durant l’enfrontament i intentar tornar al país amb els tres punts sota el braç: «Serà un partit en el qual haurem d’adaptar-nos a diverses circumstàncies com les dimensions del terreny de joc i el perfil de l’equip. És un equip molt competitiu que domina perfectament l’estratègia i el futbol directe. Hem d’adaptar-nos a ells sense canviar la nostra identitat perquè ens estaríem confonent. Hem de ser valents, seguir amb la nostra proposta, estar molt concentrats i estar bé a les situacions de les dues àrees. En aquest sentit, veig l’equip molt animat». A més, el preparador asturià també va aprofitar per elogiar la UE Llagostera com a entitat: «Van arribar al futbol professional ja fa uns anys, havent competit també a Segona Divisió, sent una localitat petita perquè les persones que gestionen el club han fet les coses molt bé des de la humilitat».


Castro va manifestar que l’equip està preparat tot i les baixes a causa de la Covid-19 que han patit durant els últims dies, ja que tres jugadors van donar positiu, encara que després es van confirmar els negatius a les repeticions de les proves: «Un d’ells és molt probable que no arribi pels dies de confinament que necessita i els altres ja s’han incorporat al grup. Han sigut dies complicats per no poder estar treballant tots junts en un moment en el qual les sensacions i el ritme eren excel·lents, però hem d’adaptar-nos». En referència a la crisi sanitària, l’entrenador tricolor també va voler criticar els protocols de la competició i va demanar igualtat de condicions per a tots els clubs: «El país, el futbol i la resta d’esports estan fent les coses molt bé, però estem sent perjudicats per l’existència d’un protocol pel qual portem passades set o vuit PCR i la resta d’equips no. En una lliga tan professional hauria d’existir la mateixa normativa per a tots i un protocol establert per a no trobar-nos en una situació com la que hem patit aquests dies».


No obstant això, els membres de la plantilla i del cos tècnic saben que no és moment de trobar excuses, sinó de tornar a gaudir coimpetint de la millor manera i afrontant el debut «amb molta il·lusió», segons va expressar Castro, que no es posa cap pressió afegida per estar emmarcats al subgrup de la mort: «Pressió cap. Gaudim del que fem i és com hem d’afrontar les coses. La situació és la que és i després de molt temps estem fent el que ens apassiona. L’important és que els nois s’ho creguin, que el grup sigui fort. Aquesta és una temporada atípica i ben segur que hi haurà moments difícils pel canvi de format. Hem de gaudir al terreny de joc i tenir personalitat a l’afrontar els partits independentment del rival». L’esquadra andorrana està preparada per a tornar a representar el país a la competició espanyola de la millor manera i així ho va explicar el tècnic: «Hem fet una pretemporada més llarga per tot. Per la situació de la qual veníem, per fer-ho d’una manera més progressiva i per la gent nova, perquè hi ha hagut bastants canvis que s’intentaran adaptar quan més aviat millor al nostre model de joc. Estic content per les sensacions de la pretemporada».

 

Gerard Piqué visita el Prada de Moles amb motiu del 78è aniversari de l’FC Andorra

 

L’FC Andorra celebrava ahir el seu 78è aniversari i Gerard Piqué no va voler perdre’s aquest dia especial. El club va compartir les imatges a través de les seves xarxes socials, encara que no va anunciar prèviament l’arribada del central de l’FC Barcelona al Principat. El fundador de Kosmos va poder trepitjar de nou el Prada de Moles i parlar amb alguns jugadors de l’esquadra tricolor, com Rai Marchán, Ruber Bover, Martí Riverola i Mickael Gaffoor. Kosmos Football és la secció de l’empresa de Piqué que dirigeix l’FC Andorra. L’esportista també gestiona Kosmos Tennis i Kosmos Studios.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT