PUBLICITAT

El Govern registra 195 positius més des de dilluns i avança els tests d'antigen com a estratègia per a l'hivern

Aquesta xifra situa en 3.190 els casos totals

Per El Periòdic

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. | SFGA

El Govern ha registrat 195 contagis nous per Covid-19 des de la darrera actualització sanitària de dilluns. Aquesta xifra situa en 3.190 els casos totals, 2.333 corresponents a aquesta segona onada i amb 1.120 casos actius. D'altra banda, després de les dues defuncions d'aquest dimarts, els decessos es mantenen en 59 des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa als casos recuperats, es situen en 2.011, 83 més que dilluns. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha manifestat que hi ha una reducció progressiva del nombre de pacients ingressats a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, on hi ha 13 persones ingressades, més unes altres 6 que es troben a la Unitat de Cures Intensives, totes elles ventilades mecànicament.

Pel que fa a l'àrea del Cedre, encara resten 6 residents de Salita ingressats per Covid-19. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Benazet ha anunciat l'estratègia que seguirà el país de cara la temporada d'hivern. Consistirà en un protocol que combina elements de seguretat amb la població i els visitants, ha indicat el titular de Salut, qui ha afegit que es basarà en un "increment del testeig de les persones" basat en PCR i TMA més tests d'antigen ràpids de saliva. De fet, aquests tests, principalment se centraran per cribrar a la població de risc, a les escoles (setmanalment), a les persones que treballen amb el turisme i als centres sociosanitaris.

-seguirà ampliació-

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT