Josep Gomes atura un altre penal i evita una golejada contra el líder del grup

Per Vicente Pallarés

Partit de la selecció absoluta a les Illes Fèroe amb 500 espectadors.
Partit de la selecció absoluta a les Illes Fèroe amb 500 espectadors. | FAF

La selecció absoluta va perdre ahir contra les Illes Fèroe a domicili. El conjunt nòrdic, que ja era el líder del grup 1 de la Lliga D, va reafirmar la seva superioritat i va vèncer els de Koldo Álvarez fent gala del seu físic, l’avantatge més gran sobre els rivals.  El seleccionador va sortir al camp amb Gomes sota pals i una defensa de quatre homes formada per Moi San Nicolás, Emili, Alavedra i Joan Cervós. Per davant, es situaven Jordi Aláez, Marc Pujol, Marc Rebés i Àlex Martínez, mentre que en punta Marcio Vieira i Fernández eren les referències. Per tant, cinc dels sis futbolistes que van jugar amb la sub-21 contra Anglaterra abans de ser convocats amb l’absoluta van ser titulars. El restant, era Iker Álvarez. El talentós porter competeix amb Gomes, que va demostrar que també  es troba a un gran nivell. Els locals es van avançar molt d’hora en el marcador, abans del 20 minuts, amb una diana de Klaemint Olsen. Poc després de la mitja hora de joc, el mateix Olsen va tornar a marcar, deixant el conjunt tricolor pràcticament sense opcions tot i tenir una hora per davant. No obstant això, Josep Gomes va evitar una golejada més gran abans del descans aturant un penal que hagués suposat el 3-0, un resultat momentani que hauria acabat amb la moral del combinat nacional. Aquest any, llançar un penal contra l’andorrà es gairebé un sinònim d’errar-lo. A l’equador de la segona meitat, Koldo va donar entrada a Cristian Martínez en lloc de Vieira, deixant clar que anava a pel partit amb més homes d’atac, però el marcador ja no es va moure (2-0).

Cal destacar que el partit es va jugar amb públic. Al voltant de 500 espectadors van poder accedir a l’Estadi Torsvollur. I és que la situació sanitària a les Illes Fèroe està totalment controlada, fet que va possibilitar la presència d’espectadors.

La sub-21 cau per la mínima contra Kosovo, un rival directe

La selecció sub-21 va perdre per la mínima contra Kosovo a domicili, combinat que només li treia un punt abans del partit a la classificació per l’Europeu. L’equip dirigit per Eloy Casals va plantar cara al rival en tot moment després del miracle contra Anglaterra. Xisco Pires regresava a la convocatòria després d’haver debutat amb l’absoluta contra Cap Verd i ho va fer com a capità. La primera part va acabar 0-0, resultat que reflexava a la perfecció la igualtat que hi havia sobre el terreny de joc. A la mitja hora, els locals van reclamar un penal per una caiguda del seu davanter a l’àrea quan estava pressionat per tres rivals, però l’àrbitre no va xiular res. A l’equador de la segona part, Daku va anotar un solitari gol que va servir per deixar els tres punts a Pristhina. Els andorrans ho van seguir intentant sense premi.