El MoraBanc cau amb honors a casa contra la banda de Teodosic

Un segon quart molt dolent deixa sense opcions de triomf el conjunt del Principat davant un rival superior

Per Vicente Pallarés

Haukur Palsson es disposa a llançar un tir lliure contra el Virtus Bologna.
Haukur Palsson es disposa a llançar un tir lliure contra el Virtus Bologna. | BCA

El MoraBanc va caure ahir contra el Virtus Bologna, un dels favorits a emportar-se l’EuroCup, que també havia guanyat els dos primers compromisos europeus. El conjunt italià va  patir durant el primer quart, però va passar per sobre del MoraBanc a partir del segon, liderat pel seu jugador franquícia, Teodosic, que va anotar 21 punts. Per tant, el MoraBanc no li va poder dedicar una altra victòria al periodista Àlex Lliteras, per qui va haver un minut de silenci abans del partit.
L’equip d’Ibon Navarro va començar l’enfrontament de la millor manera, atrevint-se amb el tir exterior i fent-se amb els rebots defensius, aprofitant que els visitants no estaven del tot encertats en el tir durant l’inici del matx. El Virtus va anotar la primera cistella, però el conjunt del Principat va aconseguir un parcial inicial favorable de 13-4 amb la millor versió de Sergi García, moment en el qual Djordjevic va demanar temps mort. El primer quart va acabar 20-16 tot i la petita reacció dels italians. En canvi, el segon quart va suposar un malson per l’equip tricolor (10-29). Els homes d’Ibon Navarro van començar bé, anotant cistelles per mitjà de Dime i Tunde, però Teodosic va decidir que era el moment idela per a començar la seva exhibició individual. El serbi va ser l’encarregat d’anotar el parcial de 0-4 que igualava el partit (26-26) i de donar-li la volta al marcador amb un triple després de dos punts de Senglin (28-29). Seguidament, va continuar fent cistelles fins que els dos equips van marxar als vestidors (30-45).

L’inici del tercer quart va seguir  posant el partit molt complicat pel MoraBanc, ja que el Virtus començava amb un parcial de 0-7 (30-52) i als andorrans no els entrava res, fins que va apareixer Jeremy Senglin per anotar un triple, que va ser la primera cistella d’un parcial de 10-1, un dels pocs moments bons que li quedaven a l’equip. Jelínek, que acabava d’entrar a la pista també va anotar un triple durant aquest parcial. L’escorta txec va ser el màxim anotador local amb 15 punts, seguit del nou fitxatge, Gielo, amb 12. Abans de finalitzar aquest quart, els d’Ibon Navarro van aprofitar un altre parcial de 9-1 per retallar distàncies, moment en el qual Gielo va fer dos triples, un d’ells l’última cistella (52-67). A la resta del quart, el MoraBanc no va existir a la pista. I és que 19 dels 22 punts es van anotar durant aquest dos parcials a favor, deixant només tres punts a l’equador del mateix, mentre els de Bolònia continuaven fent de les seves. Teodosic començava l’últim quart marcant terreny, després de l’intent de remuntada del MoraBanc, amb un triple, però Jelílnek responia amb un altre. El conjuint tricolor va igualar forces amb els de Djordjevic en aquesta recta final (14-15), però evidentment, no era suficient per treure un resultat positiu d’aquesta tercera cita europea de la temporada, que va acabar amb 66-82 en el marcador. Cal recordar que només hi va haver dos àrbitres, ja que el restant va ser contacte d’un positiu de Covid.