PUBLICITAT

Andorra la Vella

Rossell nega que el control a la Policia dificulti les investigacions

Tres nous reglaments de la llei de la Policia entren en vigor avui

Per Judith Sáez

El ministre J.M. Rossell i el director adjunt de la Policia, M.À. Barbolla.
El ministre J.M. Rossell i el director adjunt de la Policia, M.À. Barbolla. | SFGA/CEsteve

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, nega que la normativa de control d’accessos a la informació de la base de dades que vol implementar-se al Cos de Policia «alenteixi» o «dificulti les investigacions». Ho va considerar ahir durant una roda de premsa després que el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) alertés la setmana passada que aquest control al personal pot repercutir de manera directa en «l’eficàcia» dels agents i, així, denunciés que s’hi oposa.

«Només han de dir per què hi volen entrar i s’hi accedeix de manera automàtica», argumentava el ministre, que també recalcava que el mecanisme s’aplicaria per garantir que les dades «no siguin objecte de tergiversacions perquè són confidencials». En aquest sentit, Rossell va assumir que sovint es publiquen notícies, derivades de filtracions del cos, «de la manera que no ha de ser», justificant que d’aquesta manera «els mitjans de comunicació tindran accés a notícies reals i correctes». Tanmateix, des del sindicat van apuntar que ja existeix un mecanisme per detectar qui ha pogut fer un mal ús de la informació perquè queda registrat a la base de dades.

Tres nous reglaments

El director adjunt del Cos de Policia, Miquel Àngel Barbolla, va presentar durant la compareixença d’ahir a la tarda tres nous reglaments que despleguen la Llei qualificada del cos de l’any 2004 i que el Govern va aprovar durant la darrera sessió del Consell de Ministres. 

Avui mateix entren en vigor en ser publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), de manera que el cos de seguretat ja compta amb els nous reglaments sobre condecoracions, distincions, agraïments i felicitacions; el regulador del comitè mèdic, i de la uniformitat, de les divises, dels distintius d’identificació i el de les denominacions dels graus i categories dels membres del cos. Segons va especificar el ministre Rossell, aquests van estar aprovats per unanimitat per part del Consell de la Policia, que «fa anys que hi ha treballat», tot i que ja s’han estat implementant en alguns àmbits.

Ara bé, Rossell va apuntar que encara queden per enllestir dos reglaments més. Per una banda, el que fa referència a les formacions dels professionals, que s’haurà de treballar conjuntament amb el d’especialitats que es va aprovar aquest mateix any, i que es preveu tenir acabat abans del 2021. «He insistit perquè es pugui començar estudiar i tenir-lo acabat aviat», incidia. Per altra banda, també va manifestar que es treballarà el reglament d’horaris laborals al llarg d’aquesta legislatura. Barbolla va celebrar regulació en tant que «aporten garanties».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT