PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’ocupació hotelera pel pont frega el 93%

La UHA espera ara un ritme de treball només de caps de setmana

Per Lídia López

Visitants passegen per l’avinguda Meritxell aquest cap de setmana.
Visitants passegen per l’avinguda Meritxell aquest cap de setmana. | El Periòdic

La pandèmia del coronavirus no ha frenat les ganes de gaudir del pont del Pilar als espanyols, que han pràcticament omplert en la seva la totalitat els establiments hotelers oberts en aquestes dates al Principat. Així ho demostren les dades de la Unió Hotelera (UHA), que indiquen que, amb un 75% dels hotels associats oberts, l’ocupació mitjana va ser d’un 92,6%. El dia de més afluència va ser el dissabte, amb un 97% d’ocupació.

«És l’únic pont abans de la puríssima i sabíem que seria fort», va apuntar el director de l’UHA, Jordi Pujol, que també va explicar que enguany havia crescut lleugerament l’ocupació en comparació de l’any passat, en part per la manca de l’altra festivitat de tres dies d’aquestes dates, el de Tots Sants, que aquest 2020 s’escau en cap de setmana. 

En el conjunt de la setmana, l’ocupació havia estat d’un 54,78%, i Ordino va ser la parròquia amb millors xifres, un fet que segons Pujol es pot haver donat per «l’entorn natural i els preus competitius» , i va recordar que era la tònica que s’ha anat donant al llarg de l’estiu.
Així mateix, Pujol també va apuntar que les noves mesures establertes no havien provocat anul·lacions de darrera hora, segurament perquè «la gent no es va assabentar de les mesures» perquè es van aprovar pocs dies abans del pont. 

Després d’aquest parèntesi, els hotelers tornen a «tocar de peus a terra», amb un ritme d’«ocupacions correctes» els caps de setmana i unes dades «fluixes» de dilluns a divendres, a causa de la manca dels grups de visitants que solien omplir aquestes jornades. En qualsevol cas, des de la UHA són conscients que «tot dependrà de l’evolució de la situació sanitària». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT