PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotelers asseguren que han vingut més visitants dels esperats

Els comerciants fan un balanç positiu de vendes tot i el malestar del turisme

Per Lídia López, Irene Mas Fàbrega

Turistes a l’avinguda Carlemany aquest cap de setmana.
Turistes a l’avinguda Carlemany aquest cap de setmana. | El Periòdic

La forta afluència de persones al Principat també ha sorprès al sector hoteler. Concretament, la presidenta d’Autèntics Hotels (AHA), Cristina Canut, va reconèixer que «estem molt contents perquè hem tingut els hotels pràcticament plens». «Sabíem que vindria gent perquè teníem una precisió de reserves important, però ha vingut més gent de la que ens esperàvem», va assegurar Canut, que també va certificar que els clients han complert amb totes les mesures que se’ls ha requerit, ja que «la majoria de turistes conviuen amb mesures similars». 

El més complicat ha estat la gestió horària del restaurant, una norma que «hem complert perquè ho havíem de fer però no perquè entenguéssim», i s’han donat casos on no s’ha pogut atendre a clients. Tot i això, Canut va apuntar que «volem fer confiança al ministeri de Salut i entenem que això està justificat», a la vegada que va apuntar que els establiments han de ser estrictes per tal d’evitar patir la mateixa sort que els bars que «els han limitat molt l’activitat».

Així mateix, la presidenta d’AHA, va lamentar certs comentaris a les xarxes, i malgrat que va mostrar-se comprensiva, va recordar que el sector està treballant amb el turista des del juliol i que, els treballadors que s’han hagut d’aïllar dins de l’associació, han estat per contactes amb infants que van a l’escola. 

Balanç positiu de vendes  

Els comerciants van valorar els resultats en l’àmbit de vendes del sector de manera positiva. En aquest sentit van coincidir Rosa Pascuet, presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres i Anna Riberaygua, presidenta de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella. En concret, Pascuet va explicar que «ha vingut molta gent, més de la que esperàvem i s’ha venut. El balanç, doncs, és positiu, perquè vendre tenint en compte el moment que vivim» en relació amb la incidència de la Covid-19 al país «ja és molt». Tot i això, la mateixa, i també en coincidència amb Riberaygua, va apuntar que «no es pot comparar amb el que es va vendre l’any passat durant les mateixes dates. Per recuperar-nos de les pèrdues de la primavera passada ocasionades per la Covid-19, necessitem que això passi cada setmana, però és molt difícil». En aquesta línia, Pascuet va afegir que «la gent ha estat molt disgustada perquè els bars no estaven oberts ni per poder anar al lavabo. A més a més, els turistes havien de menjar al carrer perquè no trobaven taules als restaurants. No es donen els serveis necessaris als turistes. Si es vol rebre gent, cal procurar poder cobrir certes necessitats». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT