PUBLICITAT

Quatre detinguts per contraban de tabac valorat en 16.000 euros

Es tracta de dos homes no residents i d’una dona i un home residents que van ser qui els va vendre el tabac

Per El Periòdic

La mercaderia confiscada.
La mercaderia confiscada. | Policia d’Andorra

La Policia va detenir un total de quatre persones per haver comès un pressumpte delicte contra l’ordre socioeconòmic en concret, contraban de tabac. Els primers detinguts, segons va informar el cos de seguretat, van ser dos homes no residents al Principat de 27 i 41 anys. Després de la investigació, el dia següent, els agents van detenir una altra dona resident de 59 anys, que era gerent d’un establiment comercial, i un home resident de 49 anys, que exercia com a encarregat d’un altre establiment comercial, com a presumptes autors dels mateixos delictes contra l’ordre socioeconòmic i l’administració de la justícia esmentats anteriorment, ja que se’ls va acusar d’haver venut a les dues persones prèviament detingudes unes quantitats de tabac superiors a les legalment establertes.


Els fets van tenir lloc el dijous de la setmana passada al vespre a la frontera amb França, al Pas de la Casa, on els detinguts van ser controlats pel Servei de Duana del Grup d’Antifrau, juntament amb dos turismes de matrícula francesa, on hi duien una gran quantitat de tabac. En concret, 4.350 paquets; 14,45 quilograms de tabac de picadura i quatre quilograms de tabac de pipa d’aigua. Tot això, representa un valor total de 15.916 euros.

Altres detencions

D’altra banda, el Cos de Policia va fer públic, ahir, el balanç de detencions efectuades al llarg de la setmana compresa entre el 5 i l’11 d’octubre. En aquest sentit, els agents van dur a terme un total de 22 detencions que han estat relacionades amb presumptes delictes contra la salut pública, contra la seguretat del trànsit i 14 que estan qualificats a la categoria d’«altres».


A aquest darrer apartat, destaca la detenció a Encamp ara fa una setmana d’un home resident de 41 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual, així com la detenció de dos homes residents de 21 i 54 anys, com a presumptes autors d’ un delicte contra el medi ambient. També es va detenir a una dona resident de 34 anys com a presumpte autora d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic per haver fet un ús fraudulent de la targeta de crèdit per un valor de 313 euros. 


Pel que fa a la salut pública, la Policia va detenir dimecres i divendres de la setmana passada a la frontera del riu Runer dues noies no residents de 25 i 29 anys en possessió de 12,7 grams de tussi, que es detecta com a positiu a l’heroïna, 0,4 grams de cocaïna i dues pastilles d’èxtasi, que accedien al Principat en autobús de línia regular. A més, els agents van detenir dos homes no residents de 25 i 28 anys, amb 2,5 grams de cocaïna, que accedien al Principat en un turisme particular.


Per últim, la policia va detenir, el dimarts de la setmana passada, a sis persones -dues dones residents de 32 i 76 anys, dos homes residents de 46 i 58 anys, i dos homes no residents de 53 i 61 anys- en el marc de l’operació Terra, com a presumptes autors dels delictes contra l’ordre socioeconòmic i l’ordre públic, un cas que es troba judicialitzat.

Seguretat viària

Finalment, el Cos de Policia va dur a terme quatre detencions relacionades amb delictes contra la seguretat del trànsit. La primera es va realitzar el 8 d’octubre a les 06.54 hores, quan un home resident de 34 anys que va registrar una taxa d’1,89 g/l va tenir un accident que com a conseqüència va ocasionar danys materials. La segona va tenir lloc al cap de dos dies, el 10 d’octubre a primera hora del matí quan un home resident de 27 anys va registrar una taxa d’1,26 g/l i va donar positiu a la prova de control de tòxics salivar, infringint, així, el codi de la circulació, durant un control policial rutinari. L’endemà a la matinada, en concret, a les 03.56 hores, també durant un control rutinari un home resident de 23 anys va registrar una taxa d’alcoholèmia d’1,15 g/l. Finalment, el mateix dia al matí, una dona resident de 20 anys va tenir un accident que va comportar danys materials i a la posterior prova d’acoholèmia va registrar una taxa d’alcohol a la sang d’1,59 g/l.

PUBLICITAT
PUBLICITAT