Escaldes-Engordany
Assegurança i test, l’aval pensat per aquest hivern
El sector turístic baralla diverses opcions per donar tranquil·litat als clients de cara aquesta temporada vinent
Amb l’objectiu de vendre Andorra com un lloc segur, el sector turístic ha fet reunions periòdiques amb representants del Govern per tal d’anar enfocant l’evolució del sector. Ara, amb la temporada d’hivern que ja s’albira, en aquestes reunions s’hi ha afegit SkiAndorra, per tal de donar el seu punt de vista i participar de les mesures i protocols necessaris per a la temporada d’enguany.
Una de les qüestions que més sona des de fa setmanes, és la possibilitat d’oferir tests als visitants abans de tornar a casa, per tal que ho facin amb la tranquil·litat d’estar sans. Aquesta qüestió ha avançat i, tal com va apuntar el nou director de Grandvalira, Juan Ramon Moreno, aviat pot arribar l’acord definitiu. «Encara no està tancat, però les converses han avançat i ja hi ha sobre la taula opcions molt més concretes», va recalcar.
Així mateix, a banda d’aquests possibles tests, des del domini també s’estarien buscant altres formes per donar seguretat als esquiadors en forma d’assegurança. «Volem donar alternatives als clients perquè puguin tenir una assegurança que li cobreixi les despeses addicionals en cas que es contagiï de la Covid», va explicar Moreno. Per aquest motiu, el grup està mantenint reunions amb les diferents asseguradores per tal d’oferir «dos o tres productes diferents» d’aquesta tipologia «a un cost molt reduït». En definitiva, donar als clients un suplement «que els permeti tenir la tranquil·litat que, en el cas de tenir la mala sort de contraure el virus, en primer lloc, hi ha uns protocols de seguretat molt rigorosos; i segon, que no tindrà més despeses perquè l’assegurança els hi cobrirà».
De fet, tal com va reconèixer Moreno, aquest producte «és probable que no només el venguem nosaltres, sinó que també el venguin hotels i d’altres establiments».
Així mateix, el director de Grandvalira va assegurar que l’empresa té previst «testar de forma habitual a tots els treballadors de l’estació que tinguin contacte directe amb els clients», per tal de «protegir la nostra plantilla i alhora, als clients que ens visiten», ja que, tal com va detallar, al moment que es detecti un positiu entre els treballadors, es pugui aïllar al mateix i als seus companys directes, i prendre la resta de mesures necessàries per tal que d’evitar es produeixin més contagis.
Aquestes proves als treballadors, anirien a càrrec de l’empresa, que ara està estudiant quina és la tipologia de test que s’adapta millor a les seves necessitats. Tal com va descriure Moreno, un dels tests que s’està valorant és dels anomenats tests ràpids, fets a través d’una mostra salival, i que permet fer un estudi de cinc mostres diferents a la vegada. Així, si el resultat és negatiu, significa que totes elles estan lliures del virus; i si resulta positiu, s’analitzaria cas per cas qui és que té la malaltia. «Aquesta és l’opció més ràpida, econòmica i operativa», va apuntar. D’altra banda, també va mencionar els tests TMA, PCR i els que són mitjançant una petita mostra de sang. «L’aspecte fonamental és que la relació rapidesa i fiabilitat sigui bona», va reconèixer.
En qualsevol cas, Moreno va certificar que «nosaltres prioritzem la qüestió de la seguretat i la salut», i per tant, «això vol dir que probablement hi haurà un impacte pel que fa als resultats econòmics d’enguany però estem disposats a assumir-lo».