PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nàdia Tudó, a un segon del rècord d’Andorra de 100 metres braça

Els germans Tomàs i Bernat Lomero sumen tres medalles a Segona Divisió representant el CN Lleida

Per El Periòdic

Nàdia Tudó (esquerra) durant un acte de la Federació Andorrana de Natació.
Nàdia Tudó (esquerra) durant un acte de la Federació Andorrana de Natació. | FAN

Nàdia Tudó, Tomàs Lomero i Bernat Lomero van ser els representants andorrans a la Copa Catalana de clubs disputada aquest cap de setmana a Barcelona. Tudó, que competia a la Primera Divisió amb l’equip amfitrió, el CN Barcelona, es va quedar a poc més d’un segon d’aconseguir el rècord d’Andorra dels 100 metres braça, que segueix estant a 1:09:67, mentre que ella va completar la prova en 1:10:86 a la jornada matinal del dissabte. A la tarda, l’esportista ordinenca va participar en els 200 metres braça on va aturar el cronòmetre en 2:33:01 quedant en tercera posició de la sèrie bona, la segona, per darrere de les olímpiques espanyoles Jèssica Vall i Marina Garcia, però lluny del 2:30:23 que és l’actual rècord d’Andorra de la categoria. Cal destacar que a la categoria, va competir l’actual club campió d’Espanya, el CN Sant Andreu, a més del Sabadell, Terrassa, Mediterrani, Mataró, Hospitalet i Atlètic-Barceloneta. 


Nàdia Tudó va donar al seu club un total de 27 punts, sumant els 13 i els 14 de les dues proves que va nedar. Només finalitzar la prova, la nedadora andorrana va comentar que estava «molt contenta perquè tornar a competir és bo en una temporada tant atípica com aquesta». Pel que fa a les seves marques, Tudó també va explicar que no se centra en els resultats, sinó en retrobar sensacions: «M’ha sortit millor els 100 que els 200, però ara mateix el que busco davant de tot, és tornar a recuperar les bones sensacions que tenia abans del confinament. A poc a poc van tornant, tot i que el no tenir competicions ho fa més difícil». 


D’altra banda, ahir va ser el torn dels germans Lomero a la Segona Divisió, representant el CN Lleida. Bernat va guanyar l’única prova en la qual competia, els 100 metres papallona, amb un temps de 56:90, per davant de Pau Solà, del CN Badalona i d’Arnau Colomer, del CN Granollers. L’andorrà es va proclamar campió d’entre vuit nedadors, havent aconseguit 603 punts. El seu germà Tomàs, havia de disputar tres proves diferents al llarg de la jornada i no es va quedar enrere dels seus compatriotes, vencent en dues de les tres competicions. A les eliminatòries, que començaven amb els vuitens de final. A la ronda final, Lomero va guanyar Eric Pujol, del Calella, que havia fet millor temps a les semifinals, en una carrera cara a cara. Després, va disputar els 100 metres esquena, on també va ser el millor nedador, amb un temps de 59:96, mig segon més ràpid que Toni Ruiz, del Calella. Per últim, va competir als 100 metres estils, on va ser cinquè, fruit del cansament de les anteriors fites, amb un temps d’1:02:42.

 

28 alumnes completen el primer nivell d’entrenador

 

El passat cap de setmana es va dur a terme la segona part del curs de primer nivell d’entrenador de natació de la Federació Internacional de Natació a Andorra. La sala polivalent i la piscina del Centre Esportiu d’Ordino van acollir les classes teòriques i pràctiques. Un total de 28 alumnes, tots del Principat, van realitzar en aquest curs que va estar impartit per l’instructor de la FINA, Raul Bernal. Aquesta segona part del curs va suposar el complement a una primera que es va fer de manera telemàtica.Joan Clotet, president de la Federació Andorrana de Natació (FAN), va declarar que «des de la FAN estem treballant per impulsar ,des de la base, la natació del país i el primer que s’ha de fer sempre és formar a nous entrenadors perquè ho puguin fer». Clotet va afegir que «la junta directiva hem dictaminat un pla de formació per entrenadors amb l’objectiu que en el país tinguem més entrenadors i així poder formar a més nedadors».

PUBLICITAT
PUBLICITAT