Andorra la Vella

Andorra planta cara a un rival de nivell abans dels partits oficials

La selecció absoluta cau per la mínima contra Cap Verd i ja pensa en el partit de dissabte davant Malta

Per Vicente Pallarés

Sergio Moreno intenta sortir de la pressió de tres rivals.
Sergio Moreno intenta sortir de la pressió de tres rivals. | FAF

La selecció absoluta va caure ahir davant Cap Verd per 1-2. El conjunt africà saltava a la gespa de l’Estadi Nacional sense la seva estrella, Zé Luis, recentment traspassat de l’Oporto al Lokomotiv de Moscú per set milions d’euros. La selecció va començar l’enfrontament realitzant una pressió alta en camp contrari, però ràpidament es va replegar fruit de la ràpida circulació de pilota de Cap Verd, que intentava trobar espais pels costats, amb els laterals molt avançats per moments quan aconseguien guanyar terreny. Els visitants no van trigar molt a disposar d’una doble ocasió, que va acabar en treta de còrner i Ryan Mendes, de cap des del primer pal, va anotar la primer diana del partit. Les coses es posaven complicades pels de Koldo Álvarez.

No obstant això, Andorra no va tardar a reaccionar. Aaron Sánchez lluitava una pilota dividida amb Ponck, que li va guanyar l’esquena, però, afortunadament per l’equip tricolor, va acabar introduint la pilota en la seva porteria en un intent de passada al porter. En aquest moment, el cos tècnic de Koldo demanava una mica més als seus futbolistes aprofitant l’eurfòria momentània del gol de l’empat. L’equip nacional pressionava de valent, però Sánchez, per moments , es trobava molt sol, amb Luigi San Nicolás esperant més endarrerit, pel que la pressió en el bloc alt estava resultant inefectiva, fet que va canviar durant els darrers minuts de la primera part, amb Andorra forçant pèrdues de Cap Verd i aconseguint tretes de banda en tres quarts de camp. Per la seva part, els homes de Pedro Leitao també continuaven disposant d’ocasions de perill, entre les quals destaquen rematades de tots colors de Julio Tavares i internades per la banda dreta de Ryan Mendes i de Furtado, un lateral amb molta progressió ofensiva que va forçar un parell d’intervencions de Josep Gomes per rebutjar de punys les seves centrades. La selecció va disposar d’una triple ocasió molt clara. Sergio Moreno va botar una treta de falta des del mig del camp i un defensa capverdià va rebutjar la pilota a còrner fregant el pal, oferint dues ocasiones més, obra de Luigi San Nicolás de volea i un tir creuat de Marc García.

A la segona meitat, Koldo va aprofitar per donar minuts a futbolistes que no en guadeixen de tants durant els partits oficials, com el porter suplent Pires, que va substituir Josep Gomes a l’equador de la segona meitat. També van entrar Marcio Vieira, Marc Ferré i Marc Pujol, que van gaudir de més de 20 minuts sobre la gespa. Abans de la roda de canvis, Sergio Moreno s’havia fet un embolic amb la pilota dins l’àrea amb la intenció de treure-la jugada en lloc de rebutjar-la i va patir una pèrdua que va provocar el segon gol de Cap Verd, que també va disposar de més opcions de perill. De les botes de Garry Rodrigues en van sortir dues clares, però a la primera va dubtar entre la passada de la mort i el xut i la pilota va acabar sortint per la línia de fons. Minuts després, va llançar un misil de fora de l’àrea que va xocar contra el travesser de la porteria ja defensada per Xisco Pires. Durant els últims minuts, va entrar Albert Reyes. Andorra va disposar de diversos apropaments entre els quals destaca una bona jugada combinativa que va finalitzar amb un xut de Marcio rebutjat per un defensa, a mes d’algunes tretes des del cantó, però no va poder superar el mur capverdià, que va defensar el resultat amb èxit.