PUBLICITAT

La vall del Madriu-Perafita-Claror acollirà per tercer any el mòdul d'instrucció a la supervivència a Andorra

Més d'un centenar d'alumnes d'onze països diferents han passat per la formació

Per El Periòdic

La vall del Mariu-Perafita-Claror acollirà durant el mes d'octubre, i per tercera vegada consecutiva, el mòdul d'instrucció a la supervivència a Andorra, com a part de la formació professional 'Wilderness Guide' nivell 1, impartit per l'European Wilderness Education School (EWES) i en col·laboració amb l'agència andorrana Pirenalia.

L'escola, fundada el 2013 a Catalunya, ofereix formacions de caràcter internacional per a guies en entorns agrestes amb especialitzacions per a diferents eco-regions com àrtic, desèrtic i boscos boreals. Més d'un centenar d'alumnes d'onze països diferents han passat per la formació, que compta amb cinc mòduls intensius i exigents en els quals aprenen lideratge natural, seguretat, primers auxilis en entorns agrestos, navegació i tècniques de supervivència.

La formació té acreditació de l'Institut de la Pobla de Segur, la Wilderness Guide Association (WGA) i compta amb una plantilla d'instructors de reconeixement a nivell mundial. Per a aquest mòdul a Andorra, es comptarà amb Gerard van de Berg (CEO de X-plore Group), Stani Groeneweg (Supervising Productor National Geographic), Bram von Blomberg (Coordinador EWES), Albert Vila (Instructor de supervivència) i el suport local de Marc Mossoll, director de Pirenalia.

Per a EWES es tracta d'una gran oportunitat per als alumnes per entrenar dins de l'entorn natural que ofereix la vall. Tot i que els temps de Covid-19 fan més complicat dur a terme la formació, els seus protocols estrictes i la gestió de risc continu han fet possible que la setena edició de la formació s'estigui celebrant amb deu alumnes internacionals amb total normalitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT