El MoraBanc torna al Principat amb la primera victòria europea de l’any

El conjunt d’Ibon Navarro supera un dèbil Antwerp que només anota 15 punts en els dos darrers quarts

Per Vicente Pallarés

Safata de Babatunde Olumuyiwa en el partit contra l’Antwerp Giants.
Safata de Babatunde Olumuyiwa en el partit contra l’Antwerp Giants. | eurocupbasketball.com

El MoraBanc va guanyar ahir contra l’Antwerp Giants a Bèlgica i suma la seva primera victòria a l’EuroCup després de caure contra el Mònaco a casa enmig de la ratxa negativa que podria estar superada amb aquest cop sobre la taula. Aquest enfrontament era el primer amb públic pel conjunt el Principat aquesta temporada i l’equip va començar jugant al nivell que esperava recuperar. Durant el primer quart, malgrat no ser del tot contundents en la parcel·la defensiva, els homes d’Ibon Navarro van estar encertats en el tir i van anotar cinc triples. De fet, els primers nou punts van arribar d’aquesta manera gràcies a Tyson Pérez per partida doble i a Oriol Paulí, aconseguint un parcial inicial de 2-9. Però el MoraBanc anava de més a menys i el primer quart va acabar amb un resultat de 26-22, la màxima diferència de punts a favor dels locals en aquell fins a aquell moment del partit. Les coses no van millorar durant el segon quart. El conjunt dirigit per Beghin va començar assolint un parcial de 7-0, tot i tenir pietat als tirs lliures, fallant quatre consecutius durant aquest parcial. Tyson Pérez acudia al rescat amb un tap, però el MoraBanc no aprofitava la jugada per retallar distàncies. Seguidament, tornava a ser el dominicà qui feia la feina mitjançant dos tirs lliures (33-24). L’Antwerp no trepitjava el fre, però Senglin tornava a apropar els andorrans amb un triple. També, a través dels triples, mantenia el MoraBanc en el partit Clevin Hannah en els últimes jugades del segon quart, que finalitzava 47-37.

El MoraBanc tenia dos quarts per davant amb l’objectiu de donar-li la volta a l’electrònic, que reflexava el desavantatge de 10 punts. Ningú, més que els jugadors i la resta del cos tècnic, sap el que va dir Ibon Navarro durant el descans, però la reacció va ser immediata. El tercer quart va començar amb un parcial de 7-0 per mitjà d’uns tirs lliures i un triple de Senglin i una cistella de Tyson Pérez. A més, l’equip tricolor havia sumat la intensitat defensiva que li havia faltat a l’inici del matx. Un triple de Hannah deixava el MoraBanc a dos punts i una safata de Jelínek igualava el partit (49-49) per primer cop des del 20-20. En aquest punt, l’enfrontament va agafar un altre ritme i els dos equips semblaven ser conscients del que s’estaven jugant al pavelló Lotto Arena. Després de diverses jugades sense cistelles per part de cap equip, l’Antwerp tornava a agafar un avantatge de cinc punts, però un triple de Tyson Pérez i tirs lliures de Dime deixaven un 54-54 abans de l’últim quart.

Amb només 10 minuts per davant, el MoraBanc va capgirar el marcador començant amb un parcial de 0-13 (54-67). I és que els homes d’Ibon Navarro van aconseguir anul·lar per complet l’equip belga , que va tardar més de set minuts a tornar a anotar una cistella mitjançant un tir lliure. El MoraBanc tampoc va destacar per la seva faceta anotadora, però deixava passar el temps tirant sobre la botzina i agafant el rebot ofensiu per iniciar una nova jugada. Una safata de Kloof, que va mostrar la seva millor versió aquest quart, va ser l’última cistella d’un partit que va acabar 60-71 i va servir, a banda del necessari triomf, per retrobar sensacions.