PUBLICITAT

Els agents de circulació faran controls de seguiment de mesures

L’objectiu del Govern i els comuns és «fer pedagogia a la societat» per evitar l’expansió del virus

Per El Periòdic

El cribratge que es va fer ahir a l’escola andorrana de secundària d’Encamp.
El cribratge que es va fer ahir a l’escola andorrana de secundària d’Encamp. | ANA/M.F.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es va reunir ahir a la tarda amb representants de tots els comuns del país per tal de reforçar la col·laboració en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, des de l’administració comunal es va demanar a les corporacions que els agents de circulació se sumin als efectius que duen a terme controls de seguiment de les mesures preventives tant als establiments com als espais públics. De fet, el dilluns el Govern ja havia acordat augmentar el nombre d’equips que, de manera conjunta amb la Policia, duen a terme aquestes inspeccions normalment, amb la incorporació d’efectius que formen part dels departaments de Comerç i Medi Ambient. Segons va indicar el Govern, la voluntat de les inspeccions en qüestió és fer pedagogia a la societat i indicar-los quan no s’estan complint les mesures decretades per fer front a l’expansió del coronavirus. 


En aquesta línia, durant la presentació del projecte de llei de pressupost 2021, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va anunciar que durant el dia d’avui probablement s’indicaran noves mesures de seguretat després que s’analitzin les xifres epidemiològiques i se n’extregui una conclusió.

Cribratge a l’Escola d’Encamp

També ahir va començar la realització del cribratge específic a alumnes i professors de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, el centre educatiu que té més classes aïllades per contagis de Covid-19 amb 12 aules en aïllament total i una en aïllament parcial. Així, durant el primer dia de cribratge específic es van fer 150 proves diagnòstiques comptant els alumnes de primer i segon curs i la majoria de professors. Avui, en principi han de passar el cribratge la resta d’alumnes, les classes de tercer i quart curs i els professors corresponents que durant el dia d’ahir no es van sotmetre a la prova.

Xavier Espot, aïllat

El Govern també va informar que des d’ahir al vespre, el cap de Govern, Xavier Espot, resta en aïllament domiciliari per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus en el decurs d’una reunió de treball mantinguda ahir mateix al matí. Tot i que les autoritats sanitàries van recomanar que seguís un règim de vigilància passiva, Espot va considerar, «per un principi de prudència i tenint en compte que el cap de l’Executiu tenia previstes els pròxims dies diverses reunions i actes públics» romandre aïllat durant el temps considerat com a període d’incubació i seguir de manera estricta les recomanacions marcades des del departament de Salut.

Actualització de casos

Segons va actualitzar ahir el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), els casos ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell actualment és de 23, dels quals 17 es troben a planta, sis a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i quatre requereixen de ventilació mecànica per poder respirar, dues persones més que el dilluns. D’altra banda, a la planta Covid del Cedre encara hi ha nou pacients.

PUBLICITAT
PUBLICITAT