PUBLICITAT

Marsol defensa a les Nacions Unides una ciutat pels vianants

També va exposar com afronta Andorra la crisi derivada de la Covid-19

Per El Periòdic

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la seva intervenció.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la seva intervenció. | Comú d’Andorra la Vella

Conxita Marsol va adreçar un parlament dins del Fòrum d’Alcaldes de la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per Europa (UNECE) que es va celebrar ahir al Palau de les Nacions de Ginebra a Suïssa. La cònsol major va intervenir de manera telemàtica per exposar com afronta Andorra la crisi derivada de la pandèmia sanitària, així com el model de transformació de la parròquia que posa els vianants al centre de les seves accions.


En aquest sentit, Marsol va explicar que la temporada turística d’estiu a Andorra va presentar un balanç satisfactori gràcies a la bona imatge oferta pel cribratge massiu de la població davant la Covid-19 i a ser una destinació de proximitat amb la natura com un dels grans atractius. També va posar de manifest que la pandèmia va evidenciar la necessitat de disposar de zones àmplies de passeig i grans espais, seguint la política de pacificació desenvolupada els darrers anys pel comú, i de transformar la parròquia en una ciutat per viure-hi. L’arquitecte Norman Foster, encarregat d’inaugurar la sessió, va adreçar, precisament, un missatge als governants locals sobre la necessitat d’evolució de les ciutats per oferir més espais verds i oberts pensats per a les persones i menys per als vehicles.


En el seu parlament, Marsol també va exposar algunes accions de suport al comerç, com l’exoneració de tributs i taxes durant el confinament, i l’impuls de l’obra pública amb l’objectiu de fer créixer l’economia i generar llocs de treball. Marsol va finalitzar el parlament apel·lant a l’optimisme i a la confiança per afrontar els efectes derivats de la irrupció de la Covid-19.


Així, la cònsol major va intervenir a mig matí al mateix bloc temàtic que els alcaldes de Helsinborg (Suècia), Dublín (Irlanda), Tirana (Albània), Atenes (Grècia) i Erevan (Armènia).

PUBLICITAT
PUBLICITAT