PUBLICITAT

El PS demana l’informe de rectificació de Mingorance

La magistrada va afirmar que la CASS paga els avortaments

Per El Periòdic

La consellera general del PS, Judith Salazar.
La consellera general del PS, Judith Salazar. | PS

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) va tramitar, ahir, una demanda d’informació amb l’objectiu d’accedir a la còpia de la rectificació que el Govern va enviar a la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (CEDAW) per aclarir quina és la realitat pel que fa al reemborsament de les interrupcions voluntàries o involuntàries de l’embaràs al nostre país.


La consellera general del PS, Judith Salazar, va recordar que el cap de Govern es va comprometre a compartir l’informe de rectificació de les declaracions que la delegació oficial andorrana va fer davant el grup d’experts del Cedaw, en relació amb el pagament per part de la CASS de les interrupcions de l’embaràs realitzades a Espanya o a França per les ciutadanes legalment residents a Andorra. 


En aquesta línia, Salazar va apuntar que el 10 de setembre del 2020, la Ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va afirmar davant la comissió legislativa de política exterior que la rectificació del Govern ja s’havia fet. Unes declaracions que van sorprendre els socialdemòcrates ja que encara no han rebut la còpia. 


Al text, tramitat ahir al matí, Salazar va recordar que a la versió avançada sense editar de l’informe «Cooperation with the United Nations, its representatives and mechanisms in the field of human rights», del setembre del 2020, del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides, es reporta Andorra en la llista sobre presumptes casos de represàlies i intimidació per cooperació amb les Nacions Unides en matèria de drets humans. Així, va explicar que «a la pàgina 8 del referit informe, es citen cartes que el CEDAW va enviar al Govern d’Andorra, el novembre del 2019, respecte eventuals mesures desproporcionades que el Govern d’Andorra podia estar prenent en contra de l’associació Stop Violències i, més concretament, sobre la seva presidenta, Vanessa Mendoza Cortés», que reclama la còpia de les cartes enviades per la Cedaw al Govern, durant el novembre del 2019.

PUBLICITAT
PUBLICITAT