El River recupera crèdit

• La Copa és més a prop gràcies a un rebot i uns tirs lliures consolidats, tot i el complicat inici de partit
GUADALAJARA

Rob Johnson, que ahir va anotar 15 punts, defensa la seva possessió de pilota, ahir a Guadalajara Foto: NUEVA ALCARRIA

El BC River Andorra va recuperar ahir el crèdit perdut la passada setmana quan va perdre contra el Plasencia Extremadura a casa. El CB Guadalajara va esperar els andorrans amb molta intensitat, i tot i l'inici de partit que va agafar a contrapeu els de Joan Peñarroya, a partir del segon quart la cosa es va endreçar per aconseguir la 9a victòria de la temporada. A més, els registres en rebot i en tirs lliures, la gran assignatura pendent del River en els últims partits, aquesta vegada sí va ser acceptable, tot i la borratxera inicial en què el Guadalajara va aconseguir posar-se amb 20 punts quan només es portaven 8 minuts de partit. Al final, 65-74 i el River que ja està en situació de Copa, en gran part gràcies a la derrota del Promobys Tíjola per 80-69 a la pista del Bàsquet Mallorca: Triple empat dels tres equips amb nou triomfs i tres derrotes. Aquí hi és la lluita.

El CB Guadalajara va sortir amb tanta força que va deixar en poca cosa els esforços dels andorrans. El rebot va fer molt mal al River, i Lawal, el gran perill dels manxecs, semblava que es posaria les botes. Als 8 minuts d'enfrontament, els locals ja sumaven 20 punts, però a partir d'aquí la cosa va variar amb un River més intens sota cistella que va neutralitzar la torre nigeriana.

El treball d'equip va ser constant per aturar Lawal, i la resposta global va ser un segon quart molt més fluid per part andorrana, i un Guadalajara amb problemes. El parcial d'11-19 va començar a establir les bases del triomf, però encara quedava molt.

El descans no va variar gran cosa. El River continuava manant en el marcador i tenia la pintura controlada. El treball, però, era màxim, perquè Lawal seguia sent perillós. Amb tot, el relleu de la faceta rebotejadora el va agafar l'andorrà Justin Howard, que va acabar amb 13 rebots, dels quals 8 defensius. De fet. el River va neutralitzar la majoria de pilotes que rebotaven de cistella, tant en defensa com en atac, i el Guadalajara va veure que el partit se'ls hi posava més difícil.

El River va mantenir les distàncies a la finalització del tercer quart (52-57), i en el definitiu i quart va posar la serietat per arrodonir el triomf amb un clar 65-74 que no deixava de mostrar les dificultats de tot el partit. Amb tot, el joc del River va convèncer com per suma la 9a victòria i pensar en la Copa, competició en què entrarà si en les dues pròximes jornades aconsegueix mantenir la segona posició que ahir va rebre gràcies al Bàsquet Mallorca.