PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, a Bèlgica amb ganes de fer-se amb la primera europea

Paco Vázquez insisteix en què «s’ha de creure que el treball acabarà donant els seus fruits com anys anteriors»

Per Vicente Pallarés

Paco Vázquez a la roda de premsa prèvia a la cita europea contra l’Antwerp Giants.
Paco Vázquez a la roda de premsa prèvia a la cita europea contra l’Antwerp Giants. | BCA

 El MoraBanc intentarà aconseguir avui la primera victòria europea de la temporada. El conjunt del Principat visita el pavelló Lotto Arena a Amberes. Enfront, es trobarà l’Antwerp Giants, equip, junt al Bahcesehir turc, que va perdre per la diferència més gran de punts en la primera jornada de l’Eurocup (89-72). Ho va fer davant el Lokomotiv, un equip molt superior al belga. Per tant, serà un enfrontament entre dos conjunts ferits que volen donar un cop sobre la taula. Un dels assistents d’Ibon Navarro, Paco Vázquez, creu que «és una bona oportunitat de retrobar sensacions», sense fiar-se de l’equip local, «que va competir contra el Lokomotiv fins als últims minuts». I és que aquesta pel·lícula ja s’ha vist més d’un cop al Principat durant aquest inici de temporada. 


Els jugadors saben que han de començar a sumar triomfs, per això la part mental cobra molta importància per tal de vèncer aquesta pressió. I segons Vázquez, es pot fer «convencent els jugadors que hem de seguir en la mateixa línia, que fa dues setmanes vam guanyar al Múrcia, que ahir va guanyar al Baskonia, i que hem posat en dificultats equips com el València. Aquest és el camí. Hem de creure en el nostre treball, com hem fet tots els anys anteriors, i creure que donarà fruits». Nacho Llovet també es va referir a aquest aspecte després d’haver patit quatre derrotes consecutives: «Òbviament, és una qüestió que no li agrada a ningú. Sabem que l’esport és resultadista i que val més jugar malament i guanyar que jugar bé i perdre. Hem jugat contra quatre bons equips i hem tingut opcions contra tres d’ells, però cap moneda de final de partit ha caigut de la nostra banda. Estem mirant la nostra part de responsabilitat, que hi ha. Estem mirant i parlant moltes coses i el més important és que hi ha compromís de part de tot l’equip i moltes ganes de millorar i guanyar el primer partit, que estic convençut que arribarà molt aviat». A més, el jugador català també va manifestar que «no s’ha de ser alarmista. Ni ets el millor del món quan guanyes tres partits seguits ni ets el pitjor quan en perds tres». I és que el MoraBanc ha competit tots els partits, fins i tot, ha anat per davant en el marcador molta estona en molts d’ells. «Hem jugat contra equips de gran categoria i hem perdut per dos, tres o quatre punts. No hem de tornar-nos bojos. L’important és veure’ns, saber què estem fent malament i què estem fent bé. Les victòries arribaran aviat», va afegir Llovet. A més, s’ha de tenir en compte les nombroses baixes amb les quals va afrontar l’equip tricolor els primers cinc compromisos de la campanya 2020/21, dels quals només va assolir el triomf inicial contra l’UCAM Múrcia: «Tothom ha d’entendre que parlar de realitats no és parlar d’excuses. És cert que hem tingut baixes i ens ha afectat, com també afectaria a qualsevol equip. Potser si haguéssim estat tots, la situació seria diferent, però això mai ho sabrem», va manifestar l’assistent tècnic.


D’altra banda, tant el membre del cos tècnic com l’ala-pivot, van parlar sobre les virtuts del rival, que a priori, podria semblar el més assequible. «L’Antwerp és un equip corretjós. És el primer cop que juguen l’EuroCup, però han jugat molts anys la Champions. Tenen jugadors joves i altres jugadors americans que donen consistència a l’equip. No podem deixar de pensar que si són a l’EuroCup i són campions de Bèlgica és per alguna cosa. Serà un equip perillós i hem de fer la nostra feina per guanyar» va assenyalar Vázquez. Llovet va destacar la velocitat i l’agressivitat del conjunt belga, trets característics similars als del MoraBanc: «Per suposat, serà un partit molt dur per a nosaltres. Ells juguen un bàsquet ràpid i agressiu. Hem de ser capaços de controlar el partit i jugar el nostre partit fent el que volem fer. Estic segur que així tindrem opcions de guanyar. Aquest és el nostre objectiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT