PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Desbloquejant Andorra

Vehicles d’Apple rastregen el Principat per millorar la seva aplicació de mapes

Per Lídia López

Captura de l'aplicació.
Captura de l'aplicació. | El Periòdic

La poma més famosa del món vol fer una passa endavant a la seva aplicació de mapes i ha emprès la carretera per afegir millores al servei de navegació arreu del globus. Així, després d’haver conduït més de sis milions de quilòmetres, aquest pla d’expansió més enllà dels Estats Units també inclou Andorra, on aquesta darrera setmana, els vehicles d’Apple estan fent mesures sobre el terreny.

Els usos de què ara gaudeix l’aplicació al Principat són les indicacions, la navegació pas a pas i l’estat del trànsit; però manquen d’altres serveis destacats de l’eina com el satèl·lit, l’estat del trànsit, el Flyover o els mapes interiors d’aeroports i centres comercials. És per això que aquesta setmana, vehicles de la companyia de Silicon Valley equipats de la tecnologia Lidar, una eina de mesura mitjançant el làser polsat, estant resseguint les vies d’Andorra per precisar les direccions i donar una cobertura terrestre més detallada i actualitzada.

De fet, durant el mes de setembre, els cotxes també es van deixar veure per les principals ciutats catalanes, on també havien implicat a vianants per tal d’explorar i fer fotografies per millorar la funcionalitat Look Around. De fet, aquesta eina és avui dia molt limitada, i només està disponible a 11 ciutats dels Estats Units i tres del Japó. Però abans d’aquesta opció, Andorra podria aspirar a la funcionalitat Flyover, una funció que permet consultar les grans ciutats com si fos a vista d’ocell, i es destaquen els punts o indrets més emblemàtics d’aquesta.

Però la precisió d’aquesta aplicació pot xocar amb la privacitat. És per això que Apple difumina cares i matrícules de les imatges que es publiquin en aquesta funció. I allà on no arribi la tecnologia, ho podran fer les persones, ja que s’ha permès un contacte a la web de recopilació d’imatges per demanar que se censurin certs elements sensibles. A més, companyia incorporarà en aquesta web la recopilació de les imatges dels mapes d’arreu del món, per tal que els usuaris puguin consultar-les i també els països que es van «desbloquejant» en aquest sentit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT