PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hospital fa 585 operacions menys des de l’inici de la crisi

Les intervencions d’urgència han crescut del març al juny

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va desenvolupar un total de 771 intervencions, entre els mesos de març i juny d’enguany, una xifra que representa una disminució de 585 respecte del mateix període de l’any passat. En concret, les programades passen de les 1.299 de l’any passat a les 672 aquest any, mentre que les urgents augmenten de 57 al 2019 fins a les 99 enguany. Així es va fer saber en una resposta del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a preguntes efectuades per la consellera socialdemòcrata Susanna Vela.

En aquesta resposta també consta que l’activitat quirúrgica programada del SAAS va quedar aturada el 16 de març i que una vegada va disminuir el nombre d’hospitalitzats de Covid-19 es va demanar als caps de l’Àrea Quirúrgica que reprogramessin les operacions. Seguint aquesta priorització des del 2 de juny es va iniciar la programació de pacients amb dos quiròfans, un de matí i un altre de tarda, i des del 15 de juliol amb dos de matí i dos de tarda. Durant els mesos de juny i juliol la gran majoria de les intervencions dels cirurgians es va reprogramar. Tot i això, «un nombre important de pacients no van voler operar-se o van preferir demorar la intervenció».

Pel que fa a les proves per la imatge, entre els mesos de juny i juliol es va fer la reprogramació de tots els estudis pendents, s’informa en la mateixa resposta, incloses les mamografies del programa de detecció precoç. Benazet va indicar que només han quedat per reprogramar, per causes inherents als pacients, 15 estudis de tomografia computada; dos mamografies i 19 ecografies. Les diagnòstiques ja han recuperat l’activitat normal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT