PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP demana a la CASS una solució pel Fons de Jubilació

Els progressistes estimen un augment de les cotitzacions

Per Judith Sáez

Els membres d’SDP Elisabet Zoppetti i Josep Lluís Donsión, ahir.
Els membres d’SDP Elisabet Zoppetti i Josep Lluís Donsión, ahir. | El Periòdic.

Des  del grup Progressistes-SDP tornen a reclamar un pla estratègic amb relació al Fons de Reserva de Jubilació (FRJ). Si bé el mes de juny ja van recalcar la necessitat de trobar una solució per evitar que aquest entri en dèficit l’any 2024, ahir van criticar durant una roda de premsa que el Consell d’Administració de la CASS encara no hagi aportat cap «solució».

La membre executiva del partit Elisabet Zoppetti va mencionar les darreres dades proporcionades per la parapública a mitjans de setembre en relació amb el pressupost d’enguany. En concret, des de la CASS van informar que a principis d’any es va determinar un traspàs d’uns 38,5 milions d’euros, que finalment s’hauria reduït a uns 22 milions. «Això és bastant preocupant», deia Zoppetti, perquè deixa entreveure «que el forat el 2040 serà enorme».

En aquesta línia, la progressista va manifestar la seva preocupació pel creixent nombre de població envellida al Principat. Segons va apuntar, actualment hi ha 162.000 persones menors de 65 anys que tenen dret a rebre prestació, les quals podrien no fer-ho per un futur esgotament del FRJ. Així va mostrar inquietud per conèixer «què ens presentarà el futur», també qüestionant quant temps «pot allargar» el FRJ un possible augment de les cotitzacions o de l’edat de jubilació.

D’aquesta manera, el secretari d’organització d’SDP, Lluís Donsión, va criticar que l’exministre de Finances i nou president del Consell d’Administració de la CASS, Jordi Cinca, no hagi estudiat cap solució. Des del partit esperen que es presenti un pla al Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT