PUBLICITAT

Andorra la Vella

Presó per a dos joves que denuncien una agressió

La defensa al·lega que ambdós són les víctimes i que només es van protegir

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu d’una de les sales de la nova seu de la Justícia.
Imatge d’arxiu d’una de les sales de la nova seu de la Justícia. | ANA/M.P.

El judici celebrat ahir per una baralla a la matinada de l’11 de desembre del 2016 a Andorra la Vella va resultar en una demanda de tres mesos de presó condicional i una multa de 300 euros per part de la Fiscalia contra els joves que van alertar del cas a la Policia.

En concret, el fiscal va sol·licitar un mes d’arrest i 100 euros de multa en concepte de responsabilitat civil per a l’individu que va donar l’avís, mentre que pel seu company va demanar dos mesos i 200 euros. El termini de suspensió fixat va ser de quatre anys.
El Ministeri Fiscal qualifica els fets com constitutius d’un delicte menor de lesions, sustentant la petició de sentència al Tribunal de Corts en què les declaracions que van fer els acusats a la Policia, la Batllia i durant la vista oral del cas no són coincidents. El principal motiu és que aquests van declarar «barallar-se» amb l’altra part dels implicats, que no van assistir al judici, tot aclarint ahir que només van ser víctimes de l’agressió.

Segons la seva versió, l’afer és el desenllaç d’un conflicte de trànsit. Els dos joves tornaven a casa en cotxe per l’avinguda Tarragona, quan un altre cotxe no va fer un cediu el pas. Un incident que va comportar una pica-baralla entre els conductors d’ambdós vehicles, que van fer-se gestos i van fer sonar el clàxon fins a Prat de la Creu. El conductor acusat va declarar que va ser allà quan el cotxe que no havia respectat el senyal de trànsit, i que anava davant seu, va anar frenant i accelerant la velocitat un tram del carrer fins a aturar-se enmig de la carretera on van baixar quatre passatgers.

Un d’ells va agafar pel braç a un dels acusats obligant-lo a baixar i comportant una confrontació. Així, també va baixar el seu company que va trucar a la Policia i de seguida va ser envestit per l’home del cotxe que es va saltar el senyal. D’acord amb les declaracions dels dos joves que van ocupar la banqueta de la sala judicial, aquell seria el motiu pel qual el tercer home presentava danys a la boca i les cames, ja que va estampar el telèfon del conductor contra el terra tot empentant-lo a ell, caient els dos a terra. D’aquesta manera la defensa del jove va demanar la seva absolució. Pel que fa al seu company, però, va reconèixer que va propinar un cop de puny a l’home que va trencar el telèfon, perquè l’estava agredint, un fet que la seva defensa va recalcar, també especificant que els altres implicats van donar 1,78 (g/l) i 1,23 (g/l) en el test d’alcoholèmia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT