PUBLICITAT

Àngel Ros visita l’Agora International School

La Policia no troba indicis contra el professor del María Moliner acusat d’abusos

Per El Periòdic

Àngel Ros, amb membres de l’Agora International School.
Àngel Ros, amb membres de l’Agora International School. | ANA/M.P.

L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, continua amb les visites als centres educatius adscrits al sistema espanyol per tal de constatar com s’ha iniciat el curs i quins són els protocols que segueixen per prevenir contagis de la Covid-19. Ahir va visitar les instal·lacions de l’Agora International School, una escola privada «que posa molt el focus en les capacitats dels alumnes per desenvolupar-se amb diferents idiomes i, en particular, en el desenvolupament del batxillerat internacional». Després de la trobada, l’ambaixador va explicar que «hem vist com han adaptat el centre a la realitat de la pandèmia», i els infants «se senten segurs i això és el més important». «Amb l’organització [de l’escola] es veu que s’ha fet aquest esforç d’adaptar-se a aquestes noves condicions que exigeix la pandèmia», va afegir.


La directora de l’Agora International School, Clara Pintat, va indicar que «la prioritat és poder mantenir aquest dret tan fonamental com és l’educació dels alumnes». Conscient de les circumstàncies excepcionals que ara toca viure, va confessar que «les afrontem amb tranquil·litat i seriositat». Malgrat que en aquesta escola no s’ha detectat cap cas positiu, tot i que Pintat va explicar que «sens dubte passarà», els protocols ja estan establerts i «interioritzats» per tal d’actuar de manera ràpida i eficaç. Així, el centre va establir horaris d’entrada i sortida dels alumnes de manera esgraonada per evitar aglomeracions, es van crear grups de convivència «que no es barregen en cap moment» i, si es detecta un positiu, està tot preparat perquè segueixi l’activitat lectiva de manera telemàtica.


Precisament, a falta de visitar una última escola del sistema educatiu espanyol, Ros va valorar que els sistemes imposats «estan funcionant bé» i tots ells segueixen les recomanacions establertes pel Govern. A més, el professorat també s’ha hagut d’adaptar a les noves necessitats i «és un esforç que també val la pena reconèixer». Preguntat sobre el total d’aules confinades al país, l’ambaixador va destacar que el punt important és «que se segueixin els protocols i que mentre els alumnes estiguin a casa tinguin capacitat de rebre informació».

Sense proves

«Sempre he partit de la presumpció d’innocència sobre aquest professor i veig amb satisfacció que no hi hagi proves». Amb aquestes paraules, l’ambaixador d’Espanya a Andorra va celebrar que la Policia no hagi trobat indicis que incriminin el mestre de 32 anys del col·legi espanyol María Moliner, que el mes de desembre passat va ser acusat de presumptes abusos sexuals a infants de tres anys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT