El MoraBanc no supera el primer obstacle i cau en el debut europeu

El conjunt tricolor torna a perdre el partit al darrer quart a causa de la falta de concentració tot i mantenir el ritme

Per Vicente Pallarés

Senglin pressiona N’doye durant el MoraBanc-Mònaco.
Senglin pressiona N’doye durant el MoraBanc-Mònaco. | EUROCUP / MARTIN IMATGE

El MoraBanc rebia l’AS Mònaco al Poliesportiu d’Andorra en la primera jornada de l’EuroCup 2020/21. Els homes d’Ibon Navarro sabien que no havien sabut mantenir el ritme del partit durant els darrers quarts dels primers enfrontaments de la Lliga Endesa i no van fallar en aquest aspecte, malgrat l’esglai del tercer quart, en una cita europea molt igualada i exigent que no va caure del costat tricolor a causa del nerviosisme i la falta de concentració en la recta final.

Els dos equips van començar amb imprecissió en els tirs. Tyson Pérez anotava els primers punts del duel  continental de principats amb un triple i Bost feia el mateix per igualar el matx. Malik Dime va saber posar en problemes la defensa visitant i va provocar diverses faltes personals. Els homes de Mitrovic estaven obligats a fer-les perquè, en cas contrari, sorprenia amb un mat amb tanta contundència com si fos l’últim de la seva vida. Una defensa poc intensa del MoraBanc a l’última jugada del primer quart, cosa que no va ser la tònica general del partit, va fer que els dos equips marxessin amb un empat (14-14).

El segon quart es va iniciar amb la mateixa igualtat, però un triple d’Oriol Paulí seguit d’un tir lliure de Tyson Pérez i un altre mat de Malik Dime van estirar el marcador a favor del conjunt andorrà (24-18) i Mitrovic va demanar un temps mort que li va servir de ben poc, ja que Hannah anotava un altre triple. No obstant això, el Mònaco va posar una marxa més i l’electrònic començava a tornar-se a igualar (27-26). Els últims minuts de la primera part es van caracteritzar pels quatre triples anotats per un MoraBanc estel·lar, obra de Sergi García, Nacho Llovet i dos cops Kloof. El Mònaco va aconseguir maquillar el resultat de cara a la segona meitat amb un triple de Carrington enmig del recital local i tres tirs lliures anotats, finalment, per Bost. Així doncs, els equips marxaven al túnel de vestidors amb 41-34 en el marcador.

Malgrat la superioritat momentània, l’inici del tercer quart va suposar un malson pel MoraBanc amb una remuntada del Mònaco, propiciada, en gran mesura, per les polèmiques decisions arbitrals en una antiesportiva de Senglin i una personal de Hannah (41-42). Malik Dime apareixia al rescat amb un altre dels seus mats, però dues cistelles més dels visitants van fer que Ibon Navarro demanés temps mort (43-46). I és que el parcial després del descans era de 2-13. Un triple de Jelínek i una cistella de Sergi García donaven aire al MoraBanc. però una jugada individual de qualitat de Carrington i una pèrdua de pilota aprofitada per Knight tornaven a posar el Mònaco per davant. Jelínek i Hannah, de nou mitjançant els triples, mantenien el conjunt tricolor en el partit (54-54). El tercer quart va acabar amb un igualadíssim 58-59, gràcies a quatre punts de Tyson Pérez contrarrestats per uns tirs lliures de Bost, de nou, procedents d’una falta molt polèmica.

El MoraBanc estava aconseguint imposar-se a l’inici del darrer quart, que començava amb un nou mat de Dime, i va arribar a posar-se sis amb sis punts d’avantatge després d’un triple de Hannah (67-61). Carrington responia amb un altre triple i una cistella de dos i Knight, mitjançant un tir lliure, igualava el marcador. Seguidament, Bost retornaria l’avantatge als visitants amb un triple (67-70). Una safata de Senglin i un tir lliure de Tunde tornaven a igualar el marcador. A partir d’aquí, el Mònaco aconseguia un parcial final de 3-12, només salvats per un triple de Hannah. El MoraBanc va aconseguir mantenir el ritme frenètic del partit, però va patir moltes pèrdues de pilota procedents d’errades no forçades a causa de la falta de concentració i el nerviosisme propi d’una cita de tanta rellevància com el debut de la quarta edició de l’EuroCup pel MoraBanc. El partit va acabar amb un resultat de 76-82.

Les bones notícies

El joc interior del MoraBanc està en bones mans malgrat les baixes, entre les quals destaca la de llarga durada de Moussa Diagne. Malik Dime i Babatunde Olumuyiwa van oferir una autèntica exhibició de bàsquet  i van demostrar estar preparats per cites tan exigents com campionat continental en el qual el conjunt del Principat, tot i la derrota en aquesta primera jornada, vol fer un bon paper amb un equip ja consolidat, a diferència de l’any passat, on molts jugadors eren nous i no hi havia el bloc d’aquesta temporada. Probablement, el MoraBanc pugui gaudir de l’energia del públic pel darrer quart del proper compromís europeu a casa.