PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les institucions debatran el futur del país conjuntament

Es crearan cinc taules diferents sota la secretaria tècnica de l’IEA

Per Lídia López

Acte de presentació de les taules de reflexió
Acte de presentació de les taules de reflexió | El Periòdic

El conjunt d’institucions públiques del país treballaran conjuntament per primera vegada debatent diversos aspectes arran de la pandèmia del coronavirus. Inicialment, la proposta de creació d’aquestes taules de reflexió van sorgir al Consell General, però finalment, van creure més oportú traslladar-ho i compartir-ho també amb el Govern i els comuns.

Segons va apuntar la síndica general, Roser Suñé, el principal objectiu d’aquetes taules és «poder reflexionar, a partir dels treballs dels experts, sobre diferents temàtiques». Concretament, els cinc aspectes que es debatran són: diversificació i transformació econòmica; canvi climàtic i medi ambient; relacions internacionals i desenclavament del Principat; gestió de l’administració pública; i salut i benestar.

El calendari s’ha previst de tal manera que durant aquest mes d’octubre, s’acabin de definir els serrells de les taules, els experts que hi participaran i també els representants de cada institució i de la societat civil, a banda d’un moderador i un relator per taula. Aquesta tasca ha quedat a les mans de l’Instituts d’Estudis Andorrans (IEA), al qual se li va presentar la proposta i va acceptar «de bon grat», segons va assegurar Susanna Vela, secretària de la sindicatura. Posteriorment, al novembre, les taules començaran a reunir-se amb una mitjana de sis trobades cadascuna, un aspecte que encara no està decidit i s’acabarà de delimitar en funció del debat en si, fins al mes de maig, per tal de presentar les conclusions al juny. En qualsevol cas, Suñé va posar en relleu que els documents que se n’originin seran per «alimentar el coneixement», ja que en cap cas «estarem fent unes guies de treball que després s’hagin d’aplicar».

Finalment, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va destacar la «transversalitat i despolitització amb el màxim representatiu de la societat», on «tota la classe política busca un millor futur per Andorra». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT