PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ANC d’Andorra critica la inhabilitació de Torra

L’entitat acusa el govern espanyol de «joc brut» i tenir institucions «podrides»

Per El Periòdic

Manifestants a la plaça de la Rotonda l'any passat.
Manifestants a la plaça de la Rotonda l'any passat. | Maricel Blanch

L’Assemblea Nacional Catalana d’Andorra va acusar el govern espanyol de «donar un cop d’estat jugant un joc brut i al mateix temps perillós» com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que va condemnar al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros per desobeir a la Junta Electoral Central (JEC), i no retirar els llaços grocs i la pancarta sobre els líders independentistes empresonats.

En aquest sentit, a través d’un manifest, l’entitat va denunciar que des del govern espanyol «volen posar la por a un poble humil però valent, que lluitarà fins al final per la seva llibertat Espanya té les seves institucions podrides», també demanant «respecte a les seves institucions, a la seva llengua i als seus costums. A la seva identitat indestructible, per molt que ens vulguin fer desaparèixer».

El comunicat també acusa Espanya de ser una «dictadura» i reclama «llibertat». Tot i això, l’ANC d’Andorra no farà cap acte ni concentració a causa de la situació epidemiològica, la qual cada dia registra més casos positius de coronavirus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT