PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera supera el 40% la setmana passada

La majoria de reserves són pels caps de setmana i els turistes, espanyols

Per El Periòdic

Imatge l’avinguda Meritxell.
Imatge l’avinguda Meritxell. | MARICEL BLANCH

Els hotels van registrar un 43,62% d’ocupació durant la setmana passada, del dia 21 al dia 27 de setembre. Des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) van ressaltar que les reserves es concentren els caps de setmana, mentre que de dilluns a divendres, cauen considerablement. A més, també esperen que aquesta tendència es mantingui durant els mesos de tardor, després d’haver hagut de tancar durant mesos a causa de la pandèmia mundial Covid-19.

Per parròquies, els establiments que reben més visitants són Andorra la Vella, que compta amb un 55,77%   dels hotels oberts ocupats; seguit d’Escaldes-Engordany, que registra una ocupació del 51,77%, i la Massana amb un 43,95%. En canvi, les que encapçalen la cua són Sant Julià de Lòria (28,22%), Canillo (28,55%) i Ordino (33,79%). Encamp ha registrat una ocupació del 36,36%.

Més de la meitat són espanyols/ Les dades relatives a la procedència dels visitants que ha acollit el Principat aquests darrers set dies constaten que la majoria d’ells són espanyols. En concret, un 60% dels turistes dels quals té constància la Unió Hotelera són nacionals del país del sud, mentre que tan sols un 30% han estat francesos. Per altra banda, el 8% restant és de visitants que procedeixen d’altres països.

PUBLICITAT
PUBLICITAT