PUBLICITAT

Encamp

Espot nega que es pensi en un nou confinament

Assegura que la possibilitat sempre ha existit però que no està previst

Per Lídia López

Persones passegen per l’avinguda Carlemany.
Persones passegen per l’avinguda Carlemany. | El Periòdic

La possibilitat d’un segon confinament a Andorra no estaria, actualment, sobre la taula de l’Executiu. Així ho va assegurar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, negant les informacions fetes públiques les darreres hores per alguns mitjans de comunicació, que apuntaven a un confinament de 10 dies abans de la temporada d’hivern per estabilitzar les xifres i rebre així al turisme.

«No hi ha cap pla d’aquestes característiques i agrairia que en un context difícil com l’actual, on la població està neguitosa i alarmada pel dia a dia, que intentem entre tots vehicular la informació que passa pels canals oficials», va declarar Espot, que també va afegir que «les mesures de restricció que vam adoptar són les que són» apuntant al fet que «la situació aconsella màxima prudència però en cap cas un confinament».

En qualsevol cas, el cap de Govern va matisar que la possibilitat d’un altre confinament «sempre hi ha estat» i, en aquest sentit, «treballem dia a dia en funció de com evolucioni la pandèmia». «Totes les possibilitats estan obertes perquè aquest és el criteri de prudència que hem adoptat», va recalcar Espot, afegint que «la situació hauria de variar substancialment perquè ens plantegéssim un confinament».

Arran de les publicacions esmentades, la consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, va entrar una pregunta urgent sobre el pla de xoc de Govern vers la Covid-19 i la recent arribada al miler de casos positius en aquesta segona onada.

Precisament ahir, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va fer públic a través d’una publicació a les xarxes socials, que una persona havia estat donada d’alta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Es tracta d’un dels pacients que rebia tractament a la planta. Per això, els ingressats confirmats al tancament d’aquesta edició eren 12, 10 a planta i dos més a l’UCI. La situació d’aquestes dues persones tampoc havia variat des de dilluns, i un d’ells requeria ventilació mecànica i l’altra no.

PUBLICITAT
PUBLICITAT