PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Filloy considera la taula de joventut un espai per potenciar polítiques

El ministre transmet els reglaments d’activitats de lleure i família monoparental

Per El Periòdic

Imatge de la trobada.
Imatge de la trobada. | SFGA / CESTEVE

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va presidir ahir la Taula Permanent de la Joventut, que és l’òrgan de diàleg i coordinació dels representants del ministeri i dels consellers comunals amb competències en matèria de joventut. De fet, el ministre va posar en relleu la importància d’aquest ens, ja que esdevé un espai de coordinació específic per desenvolupar polítiques transversals en aquest àmbit. 

Durant la reunió, Filloy va compartir el reglament de les activitats de lleure, que el Govern va aprovar al juliol d’enguany, amb l’objectiu de conèixer les consideracions dels comuns sobre un text que estableix uns requisits mínims per dur a terme activitats adreçades a infants i adolescents. En el mateix sentit, el titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut va presentar el reglament de reconeixement de la condició de família monoparental, que el Consell de Ministres va aprovar a finals de setembre. Precisament, Víctor Filloy va traslladar als representants comunals la importància d’actualitzar la llista d’avantatges, que concerneixen directament a les corporacions parroquials i que tenen les famílies tant monoparentals com nombroses per estar en possessió d’un títol acreditatiu. 

D’altra banda, Filloy va transmetre als representants comunals la voluntat de les associacions i entitats socials de potenciar l’educador de carrer arreu del país, considerant que es tracta d’una figura propera als joves amb capacitat de reconduir o detectar possibles problemàtiques de primera mà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT