PUBLICITAT

Encamp

Espot insta López a denunciar si realment ha patit amenaces

El socialdemòcrata assegura haver rebut amenaces de Toti Garcia

Per Lídia López

Xavier Espot va fer les declaracions preguntat durant la inauguració del COEX.
Xavier Espot va fer les declaracions preguntat durant la inauguració del COEX. | SFGA / JAVILADOT

El cap de Govern, Xavier Espot, va preferir no entrar a debatre la qüestió feta pública pel president del Grup Parlamentari del Parit Socialdemòcrata (PS), Pere López, sobre unes suposades amenaces que li hauria proferit Toti Garcia, propietari de l’empresa A2 Security, després de les preguntes entrades des del PS al voltant de la seva contractació.

«No tinc absolutament cap constància del que diu un ni del que diu l’altre, no és el meu comès», va declarar Espot, que també va afegir que «ni m’interessa ni em convé abundar en qüestions que, des del meu punt de vista, són bastant poc rellevants». Així, sobre la suposada extorsió, el cap de Govern va apuntar que «si és el cas, el que ha de fer el senyor Pere López és actuar en conseqüència i instar les accions legals que corresponguin». 

Per últim, va recalcar que «penso que tenim altres prioritats, i el que vol la ciutadania és que ens dediquem a gestionar la crisi sanitària i no a entrar en picabaralles de caràcter personal».
Paral·lelament, també ahir, López va assegurar en una entrevista al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional que Garcia «em va trucar fa uns dies per dir-me que deixéssim [el PS] de preguntar sobre la seva situació i que si seguíem fent preguntes, començaria a llançar, la paraula literal és merda sobre la meva persona i sobre el Partit Socialdemòcrata».

Així mateix, López també va recalcar que «no es pot tolerar en una democràcia que per exercir les tasques constitucionals i reglamentàries de control parlamentari, una persona amenaci a consellers generals».

I és que, segons va explicar el socialdemòcrata, el que ha «aixecat polseguera» són les preguntes que el seu grup ha fet sobre la seva contractació, que per López «no veiem gens clara» i tampoc les funcions a desenvolupar. 

Per això, el president del grup parlamentari va demanar a «les persones que l’han contractat, si estan d’acord que aquesta persona pugui anar amenaçant i extorsionant a persones que tenim un càrrec públic buscant que no puguem fer la nostra feina». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT