PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Fiscalia demana 14 mesos de presó per un xantatge

La denunciant afirma que l’acusat l’amenaçava amb publicar fotografies íntimes

Per Judith Sáez

Façana de l’edifici de la nova seu de la Justícia.
Façana de l’edifici de la nova seu de la Justícia. | SFGA/JAViladot

El Ministeri Fiscal va demanar 14 mesos de presó, amb quatre anys de suspensió, per a un home que hauria fet xantatge a una dona que li devia 2.400 euros del trasllat d’un bar. Segons les declaracions de la denunciant, aquest va amenaçar-la amb difondre unes fotografies íntimes que ella va enviar al seu amant, que era amic de l’acusat. És per això, que el fiscal també va sol·licitar una multa de 2.000 euros per perjudicis morals a la dona.

El cas data de l’any 2016, quan la dona va mantenir una relació sentimental extramatrimonial d’uns dos mesos amb un home a qui hauria enviat unes fotografies que va veure l’acusat. Tal com van explicar els implicats, l’amant va demanar-li ajuda al seu amic perquè tenia la memòria del telèfon plena i aquest va esborrar-li les fotografies, topant-se amb les de la dona.

Tot va torçar-se quan el processat va mantenir una discussió amb la dona perquè pagués el deute pendent i va mencionar-li que, en cas de no fer-ho, publicaria les fotografies per «Andorra i Espanya». Una qüestió que l’acusat va admetre al batlle instructor fins a tres vegades, tot i que durant el judici celebrat ahir va negar. A més, la implicada va assegurar que l’home va fer-se un perfil fals de Facebook per on va enviar-li una de les seves fotografies amb missatges que recordaven el xantatge.

La defensa de l’acusat va al·legar que aquest mai va posseir les fotografies, ja que les va esborrar davant del mòbil del seu amic, també apuntant que no hi ha proves materials de les amenaces. En aquest sentit, la lletrada va ressaltar que la data de creació de les fotografies que va aportar la denunciant a la Batllia eren de la matinada del mateix dia que les va entregar (28 de juny de 2018), dos anys després de l’incident. Així, va demanar l’absolució penal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT