PUBLICITAT

Andorra la Vella

Petició de dos anys de presó per robar un cotxe

La defensa sol·licita l’absolució de l’acusat, que declara ser contrabandista

Per Judith Sáez

Una de les sales de la nova seu de la Justícia.
Una de les sales de la nova seu de la Justícia. | SFGA/JAViladot

La Fiscalia va demanar ahir dos anys de presó per a un home acusat per un delicte d’apropiació indeguda d’un cotxe llogat durant l’any 2016, així com una indemnització en concepte de responsabilitat civil de 6.035,97 euros. La defensa del processat va demanar-ne l’absolució en considerar que «el lloguer del vehicle s’ha anat pagant» i , per tant, «no hi ha cap delicte» i «es tracta d’un tema civil i no d’apropiació». Per la seva part, l’acusat va mostrar el seu desinterès en robar un vehicle, tot declarant que ell es dedica al contraban i que coneixia alguns dels testimonis citats a la vista oral que van afirmar no fer-ho.

Segons el fiscal, l’incident es remunta a l’agost de l’any 2015, quan l’home va acudir a una empresa de lloguer de vehicles, es va identificar amb un nom fals i va llogar-ne un (Seat Ibiza) amb el passaport de la seva parella. Durant el judici, la dona va apuntar que se n’anaven de viatge i, tot i que ella constava en el registre, va ser l’acusat qui va encarregar-se d’assumir el preu del lloguer. Un contracte que es va anar ampliant fins al mes de desembre, quan l’home va tornar a l’empresa de lloguer per demanar un altre vehicle (Seat Toledo). En aquesta segona ocasió, però, va utilitzar el carnet de conduir d’una amiga que coneixia del món de la nit per fer el registre.

Des de l’empresa de lloguer de vehicles van explicar que l’acusat no va complir amb tots els pagaments i que va ser impossible contactar-hi per telèfon. D’aquesta manera, van assegurar que es van assabentar que el cotxe es trobava a Lleida per un avís de la Policia. Segons les declaracions d’un dels testimonis, el cotxe hauria estat l’aval d’un deute de l’acusat amb ell.

Es tracta d’un venedor de joies de Lleida amb qui l’acusat hauria fet un pacte. Aquest consistia en el pagament d’unes peces que el processat s’hauria endut però no podia pagar en aquell moment. Per això, segons va declarar el venedor, l’home li hauria entregat el vehicle (Seat Toledo), assegurant-li que era de la seva propietat i, inclús, fent-li entrega d’un paper que així ho constatava. En especial, per la preocupació del venedor perquè la matrícula era andorrana i no espanyola.

En aquest sentit, en arribar la Policia, el venedor va apuntar que va decidir posar una denúncia a l’acusat i després va tornar el cotxe, el qual tenia alguns problemes mecànics que es van poder solucionar.

L’acusat fa cinc anys que es troba a la presó per altres delictes i en acabar el judici va demanar «justícia». A més, va insistir en el fet que les dues dones havien anat juntes a l’empresa de lloguer de cotxes, tot ressaltant que alguns testimonis haurien mentit. La sentència serà pública el 22 d’octubre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT