PUBLICITAT

Encamp

El COEX guanya 3.000 metres quadrats en la seva nova seu

Espot assegura que el centre suposa un estalvi en lloguer i dona millors prestacions al servei

Per Lídia López

Xavier Espot i Jordi Torres visiten les noves instal·lacions del COEX a Encamp.
Xavier Espot i Jordi Torres visiten les noves instal·lacions del COEX a Encamp. | SFGA / JAVILADOT

El nou centre del servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) a Encamp es va inaugurar ahir. L’acte va comptar amb la participació del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que van destacar que el nou emplaçament és més cèntric des del punt de vista operatiu i guanyen més de 3.000 metres quadrats d’espai, a banda de suposar un estalvi de 250.000 euros anuals de lloguer de la plaça de braus que ara ocupen.

Tal com va detallar el ministre, el cost total de les obres ha estat 5,6 milions d’euros i s’ha aprofitat un espai que ja era propietat de l’Executiu. Aquest centre té 9.300 metres quadrats que, a banda de ser el centre d’operacions i despatxos del COEX, també contenen el taller de tots els vehicles del parc del Govern, i serà el lloc on, pròximament, s’hi instal·larà la caserna del Cos de Banders. «Les instal·lacions anteriors eren cèntriques, però operativament, ara estem al centre geogràfic d’Andorra i al punt equidistant de totes les parròquies», va destacar Torres.

Per la seva banda, Espot va destacar que aquesta actuació és «el paradigma del que entenem com a obra pública en aquest Govern», pel fet que «no només es busca prestar un bon servei públic sinó també estalviar costos», destacant que les noves instal·lacions són «àmplies i sense luxes». 

I és que ambdós representants de l’Executiu van coincidir en destacar el bon servei que tradicionalment ha donat el COEX, que pel cap de Govern va més enllà de mantenir les carreteres transitables durant els episodis de neu. Així, Espot va recordar que el servei també es manté de guàrdia per atendre urgències relacionades a accidents naturals i fer el manteniment adient a la carretera. 

En qualsevol cas, el cap de Govern va reconèixer que la tasca hivernal del COEX és la més reconeguda i que de fet és «referent per altres països d’alta muntanya», recordant la necessitat que té el Principat de mantenir obertes les comunicacions durant l’hivern. «La tasca del COEX va acabar amb l’aïllament que patia el país amb la neu», va destacar Espot. Paral·lelament, Torres també s’hi va referir assegurant que «hem de ser conscients que l’activitat principal, tant econòmica com turística, vindria a ser la temporada d’hivern», i per això «hem de ser molt cautelosos amb tenir les vies al màxim nivell durant aquest període». Finalment, el ministre també va destacar la important ràtio de vehicles disponibles en proporció als quilòmetres de carretera del Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT