PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Creixen les freqüències de bus i alguns es queden buits

Des de les companyies destaquen que ja havien ampliat les línies prèviament

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu d’un autobus.
Imatge d’arxiu d’un autobus. | Maricel Blanch

Les aglomeracions a l’entrada i la sortida dels centres escolars és «un dels punts febles», va apuntar la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, durant una actualització de les dades sanitàries de la pandèmia al país. Per això, ahir es va reforçar el servei del Bus Lliure, afegint vehicles en els diferents trajectes i augmentant les freqüències en diverses línies, els quals des de les companyies asseguren que no van comptar amb gaires passatgers.

Per la seva banda, des d’Autocars Nadal van explicar a EL PERIÒDIC que els horaris es van ampliar de manera que els busos operaven cada 10 minuts i no cada 15, així com, també, es van habilitar dos autobusos a les 07.30 hores i 08.30 hores. Tot i això, aquests darrers tan sols van comptar «amb quatre o cinc passatgers», mentre que l’autobús habitual, amb capacitat per 60 persones (corresponents al 75% d’aforament permès segons les mesures dictaminades pel Govern) va omplir totes les places.

En aquest sentit,  el director de la companyia, Bartumeu Gabriel, va argumentar que «la línia s’ha anat ampliant quan hi havia mancança» des del dia 9 de setembre, que és quan van retornar a l’escola els primers alumnes, de manera que, ahir «el reforç pràcticament no feia falta». Tot i això, va afirmar que el reforç es mantindrà durant tota la setmana i «després, en farem valoració».

La mateixa sensació van tenir des de Coopalsa. El gerent de la companya, Gabriel Dallerès, va recalcar que no es va constatar cap incident ni aglomeració durant la jornada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT