PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pons ressalta la importància de donar veu a la societat civil

Dues entitats del país participen al Encuentro Cívico per primer cop

Per Judith Sáez

El secretari d’Estat, Marc Pons, durant el Encuentro Cívico, ahir.
El secretari d’Estat, Marc Pons, durant el Encuentro Cívico, ahir. | ANA/M.F.

El secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, va afirmar ahir en el marc de la primera jornada del XIII Encuentro Cívico Iberoamericano la importància de «donar a conèixer la veu de la societat civil». De fet, aquest és un dels objectius de les reunions que pretenen «posar en comú i consensuar acords» per a la pròxima cimera.

En aquest sentit, el secretari d’Estat també va assenyalar la importància del procés de participació ciutadana en tant que permet «conèixer altres realitats», tot apuntant que enguany, i per primera vegada, dues entitats del Principat participen en la trobada. En concret, Cooperand amb Llatinoamèrica, dedicada a la cooperació internacional a Llatinoamèrica, i l’associació de residents mexicans Mexand, que representa a persones residents d’Andorra a la zona Iberoamericana.

Tot i que Pons no va detallar els punts tractats durant la reunió, sí que va recordar que hi ha prevista l’elaboració d’un manifest i un pla de treball que inclourà les conclusions dels debats de les reunions desenvolupades al llarg de les diverses jornades. A més, també va valorar la participació d’Andorra com una «oportunitat» per «teixir llaços d’unió amb l’espai iberoamericà» i va emfatitzar en els beneficis de la multiculturalitat. La reunió telemàtica va comptar amb la secretària per a la cooperació Iberoamericana de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), María Andrea Albán, i l’alcalde de Càceres, Luis Salaya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT