PUBLICITAT

Andorra la Vella

El SIAD atén 12 dones des de la seva posada en marxa al març

El perfil de persones és heterogeni, amb edats d’entre 16 i 37 anys

Per Lídia López

Presentació del SIAD al març.
Presentació del SIAD al març. | SFGA / CESTEVE

Una dotzena de dones s’han adreçat des del passat mes de març al Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD). Així ho va assegurar ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, preguntada per la premsa amb motiu del Dia Internacional pel Dret a l’Avortament. 

Segons va apuntar Mas, les 12 dones ateses tenen un perfil heterogeni i van accedir al SIAD amb motivacions diverses, des de consultes al voltant dels sistemes anticonceptius fins a interrupcions d’embaràs. A més, també va compartir que es tractava de dones d’edats compreses entre els 16 i els 37 anys, i que el 60% d’aquestes eren treballadores.

Per tot plegat, la secretària d’Estat va fer una «valoració positiva» del servei, i va considerar que «el Govern ha ofert el servei perquè tenim el marc que tenim, però podem estar al costat de les persones en la salut sexual i reproductiva».

D’altra banda, també va fer referència a algunes crítiques al SIAD al voltant del circuit que segueix cada demanda, sobre el qual Mas va recalcar que «els protocols estan molt ben definits» i que «es dona el servei que les persones esperen».

Precisament, una de les entitats que hauria declarat que hi ha una manca de circuits delimitats pel servei és Acció Feminista, que la setmana passada va emetre un comunicat en resposta al discurs del cap de Govern, Xavier Espot, durant la inauguració del Debat d’Orientació Política, on van fer referència al SIAD apuntant al fet que «aparentment, no hi ha cap acció prevista per donar-lo a conèixer entre la població», i també va denunciar «l’absoluta manca de transparència amb les dades». «Un cop més, lamentem veure com es creen serveis, càrrecs, etcètera, buits de contingut», va sentenciar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT