PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc podria jugar contra el Bolònia amb aforament limitat

Els protocols sobre el públic a les competicions europees depenen dels acords amb les institucions nacionals

Per Vicente Pallarés

Les graderies del Poliesportiu d’Andorra, de gom a gom en un partit.
Les graderies del Poliesportiu d’Andorra, de gom a gom en un partit. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

El MoraBanc jugarà el primer partit d’EuroCup, que tindrà lloc demà a les 20.00 hores al Poliesportiu d’Andorra davant el Mònaco, a porta tancada. Aquesta mesura contra la Covid-19, ja habitual a tots els esports i, per suposat als partits de la Lliga Endesa, no és una premissa fonamental a les competicions europees de bàsquet, com són l’EuroCup i l’EuroLliga.


De fet, fonts del Govern consultades per EL PERIÒDIC apunten que «és probable que el proper partit sigui amb públic». Aquest enfrontament serà el 13 d’octubre contra el Bolònia en la tercera jornada del campionat, ja que abans el conjunt del Principat haurà jugat un matx a Bèlgica davant l’Antwerp Giants. Des del Govern, també es va explicar que «l’EuroCup té un protocol que s’ha de posar en comú amb el de cada país o comunitat autònoma» i que l’Executiu «encara està ultimant el seu protocol i la decisió dependrà de la situació epidemiològica del moment». Aquest seria el principal motiu pel qual el debut continental 2020/21 del MoraBanc tindrà lloc sense l’afició tricolor al pavelló. Malgrat el missatge esperançador de les fonts consultades per aquest mitjà, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va declarar ahir a la tarda que «els esdeveniments esportius que es desenvolupinal Principat, de moment, seran tots a porta tancada» a la roda de premsa sobre l’actualització de les dades sanitàries.

 

Joventut i Unicaja

 

D’altra banda, el Joventut de Badalona i l’Unicaja Màlaga, altres dos equips ACB que disputen l’EuroCup, ja jugaran els seus partits d’aquesta setmana amb públic a les graderies. Així ho han anunciat ambdós clubs durant els darrers dies. En el cas de la Penya, hi haurà disponibilitat d’un 25,7% de l’aforament total, que és de 12.254 seients. Per tant, 3.159 espectadors podran gaudir de l’enfrontament contra el Partizan de Belgrad en directe. El president de l’entitat catalana, Juanan Morales, va explicar que «l’entrada només serà pels socis abonats i mantenint la distància de seguretat». En cas tenir aquesta opció el MoraBanc, el modus operandi seria el mateix, com ja va anunciar el president del club tricolor, Gorka Aixàs, en la presentació de la campanya d’abonaments. «Els abonats tindran preferència en cas que l’aforament sigui limitat. Podran retirar la seva entrada fins a dos dies abans del partit a un preu simbòlic», va comunicar Aixàs. A Badalona, els assistents als partits hauran de portar la mascareta, utilitzar el gel hidroalcohòlic i passar controls d’entrada i sortida, a més de fer una declaració de responsabilitat signada afirmant que no han estat en contacte amb cap cas de Covid-19 i que no tenen símptomes. 
Per la seva part, el conjunt malagueny, que va vèncer el MoraBanc el passat diumenge, permetrà l’entrada d’un petit i privilegiat grup d’aficionats. Avui, s’enfronta al Boulogne Metropolitans 92 francès amb 255 assistents a les graderies. Cal destacar que tant la Generalitat de Catalunya com la Junta d’Andalusia han estat d’acord amb aquesta situació excepcional que no es viu a l’ACB en plena lluita contra el coronavirus. El quart equip de la lliga espanyola a l’EuroCup, l’Herbalife Gran Canària, jugarà el primer partit  demà a Grècia davant el Promitheas Patras. L’enfrontament al pavelló Dimitris Tofalis Arena serà a porta tancada. El club insular no ha anunciat, de moment, que el primer partit a casa contra el Nanterre 92 sigui a porta oberta ni s’ha pronunciat de cap manera. 

 

EuroLliga

 

Tanmateix, es contemplen diferències protocol·làries en els partits dels equips espanyols a l’EuroLliga. El València Basket jugarà el seu partit del dijous contra l’LDLC Asvel amb 400 persones a La Fonteta. Pel que fa al Baskonia, la normativa basca contra la crisi sanitària marca que poden haver-hi un màxim de 600 persones en espais tancats sempre que no superin el 60% de l’aforament, pel que el partit europeu del divendres contra el Reial Madrid podria jugar-se amb públic, encara que no s’ha anunciat cap moviment per part del club de Vitòria. El Barça rebrà el CSKA de Moscú a porta tancada. El conjunt rus, en canvi, podrà posar fins a 7.000 persones al pavelló alternatiu escollit pel club, amb més aforament, pels partits com a local, fet que li atorgarà un gran avantatge a escala anímica.

 

Lesió de Palsson

 

 

Palsson estarà cinc setmanes de baixa per una lesió

 

Haukur Palsson estarà allunyat de les pistes les properes cinc setmanes. L’aler islandès té un trencament muscular de l’adductor llarg dret. Cal recordar que el jugador ja arrossegava molèsties que van posar en dubte la seva presència al partit contra el València Basket, però finalment, hi va poder ser.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT