Al MoraBanc se li fa llarg el partit després d’un sol dia de descans

Els tricolors deixen escapar un avantatge de 10 punts contra l’Unicaja i sumen la segona derrota consecutiva

Per Vicente Pallarés

Mat d’Oriol Paulí contra l’Unicaja Màlaga.
Mat d’Oriol Paulí contra l’Unicaja Màlaga. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

El MoraBanc va patir ahir la primera derrota com a local aquesta temporada. L’Unicaja Màlaga, amb l’orgull ferit, visitava el Poliesportiu d’Andorra després de dues derrotes consecutives contra el Joventut de Badalona i el Barça. El conjunt malagueny, dirigit per un gran tècnic com és Luis Casimiro, campió de la Supercopa Endesa l’any 2016 amb l’Herbalife Gran Canària, va aprofitar la ja habitual falta de benzina del MoraBanc als últims quarts dels partits després d’un enorme desplegament físic, aquesta vegada amb més motiu, després d’haver jugat el divendres contra un rival d’EuroLliga com el València Basket en un escenari tan complicat com La Fonteta.

El MoraBanc va començar sent superior al conjunt andalús. Malik Dime va demostrar la seva presència en les dues primeres accions de l’enfrontament amb un 2+1 i dos taps que evitaven la rèplica de l’Unicaja. Els homes dirigits per Ibon Navarro van anotar quatre triples durant el primer quart, obra de Senglin, Palsson i dues vegades Jelínek, fet que va estirar el marcador, que finalitzava amb un 25-17. Després d’un dels triples de l’escorta txec, Luis Casimiro va haver de demanar temps mort perquè el partit començava a trencar-se. Alonso, màxim anotador de l’equip visitant, també va anotar un cop de tres, però no seria fins a la reanudació quan començaria la seva particular exhibició. El segon quart, un dels dos dolents que va fer el MoraBanc, s’iniciava amb un parcial de 2-7, donant sortida amb un triple de Brizuela. Haukur Palsson era l’encarregat de retornar l’ordre a l’esquadra tricolor encistellant dos tirs lliures i en una acció fàcil al contratac sense cap pressió rival. Seguidament, un tir lliure de Hannah i una cistella de Malik Dime posaven el 34-24, un avantatge de 10 punts que s’esfumava ràpidament abans del descans amb un parcial visitant de 2-14. La cistella de Nzosa posava el definitiu 36-38 abans de marxxar cap als vestidors. Era el primer cop durant tot el partit que Unicaja es posava per davant en l’electrònic, però tenia el hàndicap psicològic pel conjunt tricolor al aturar-se el partit pel temps de descans.
El MoraBanc no s’arrugava i Tyson Pérez, que va tornar a ser una de les peces importants, anotava un triple que contestava de seguida Waczynski amb un altre. El jugador polac va ser expulsat just després. El MoraBanc tornava a sentir-se còmode a la pista i Hannah donava un nou espectacle de bàsquet al qual ja té malacostumats als aficionats tricolors. Durant el tercer quart, el base americà va anotar tres de quatre triples, a més de dos tirs lliures, que sumaven 11 dels 19 punts que va fer en tot el partit, aconseguint la segona millor valoració de l’equip per darrere de Palsson i sent el màxim anotador. Nacho Llovet també va deixar bones accions en aquest tram del matx, en el qual va anotar quatre punts i va oferir una cistella digna d’admiració superant els dos rivals que el pressionaven sota la cistella. El conjunt del Principat va acconseguir un pacial de 10-0 abans d’un triple d’Alonso, que en va fer quatre en total, i que va contestar Tyson Pérez amb un mat que deixava el 64-54 abans de l’últim quart. De nou, el MoraBanc gaudia de 10 punts d’avantatge.

Aquest últim quart va ser desastrós per l’equip andorrà, que semblava haver esgotat la benzina un cop més. L’Unicaja assolia un parcial de 0-5, però aquesta no era la principal preocupació d’Ibon Navarro. I és que els seus jugadors semblaven haver perdut per complet l’olfacte anotador. El MoraBanc no va fer cap punt en els dos primers minuts i els andalusos anaven retallant distàncies a poc a poc i sense fer massa soroll. Un triple d’Alonso deixava els de Luis Casimiro a dos punts (66-64). En aquest punt, una falta personal de Jelínek oferia l’oportunitat al mateix Alonso d’empatar el partit amb dos tirs lliures i el jove jugador nascut a la ciutat malaguenya no va fallar. El MoraBanc sabia que havia de continuar lluitant i Senglin tornava a posar l’equip per davant a falta de tres minuts (70-68), però l’Unicaja començava el seu recital final i es va produir un parcial de 5-12, només maquillat per un triple de Senglin i una cistella de Tunde. Hannah va posar el 78-80 a falta de 4,9 segons amb la intenció de fer una falta ràpida, a través de la qual va fer l’últim punt l’Unicaja, i provar un triple que no va entrar amb 4,2 segons per davant per buscar el miracle.

Ibon Navarro: «A l'últim quart, hem fet més errades»

El tècnic basc va lamentar el fet d’haver desaprofitat l’avantatge en el marcador: «Quan teníem les coses més favorables és quan hem jugat pitjor.  Al segon i al darrer quart, ens hem trobat una situació bona al marcador i és quan hem fet més errades». D’altra banda, també va reconèixer el mèrit del conjunt malagueny: «Aquests equips, quan tenen problemes, com perdre Waczynski, tenen caràcter, qualitat i actitud de lluitar fins al final i així ho han fet».