PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les autoritats sanitàries aïllen cinc classes més des del divendres

El nombre de classes amb alguns alumnes confinats s’enfila a 25

Per El Periòdic

L’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino.
L’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino. | EASEO

L’aparició de nous casos positius de coronavirus a l’escola francesa d’Escaldes-Engordany va obligar a confinar dues aules. Una situació que l’escola andorrana també va viure divendres, ja que les autoritats sanitàries van decidir aïllar una classe de segona ensenyança d’Ordino, així com una altra del Lycée Comte de Foix i una de maternal del col·legi Janer. D’aquesta manera, tots els alumnes hauran de seguir l’activitat lectiva en format digital i telemàticament.

El total d’aules confinades al país ja ascendeix fins a 25. D’aquestes, 16 estan totalment confinades; set compten amb algun alumne aïllat, després d’haver-se identificat com a cas positiu, i una continua sota vigilància passiva. Tot i això, dues de les aules de primària aïllades del col·legi Sant Ermengol tornen a la normalitat avui, quan també entraran en vigor les noves mesures establertes pel Govern en l’àmbit escolar.

En concret, la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va informar el divendres que a partir d’aquesta setmana es reforçarà la presència policial als centres de secundària i batxillerat, sobretot a les hores d’entrada i sortida, així com es reforçarà el servei de bus lliure en les hores punta.

Segons van informar des de l’Executiu, es reforçaran els trajectes d’Arinsal, d’Encamp i d’Ordino a la Margineda i d’Ordino a Andorra la Vella. A més, també s’augmentaran les freqüències entre les 07.00 hores i les 08.00 hores a l’L5 (Arinsal) i entre les 07.30 hores i les 08.00 hores en el servei del Bus Exprés de Sant Julià de Lòria en direcció a Escaldes- Engordany.
El motiu principal és evitar les aglomeracions i reduir el perill de contagi, ja que des del Ministeri de Salut van alertar que s’estaven constatant situacions de risc per un alt volum de persones i contactes en aquestes situacions. D’aquesta manera, amb la incorporació de més línies d’autobusos, l’Executiu espera evitar les llargues cues que també es formen a les parades.

Segons la darrera actualització de les dades sanitàries proporcionada pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, els casos totals al Principat des de l’inici de la situació d’emergència sanitària s’enfilen a 1.836. D’aquests, 980 pertanyen a la segona onada i 520 són actualment casos actius.

Pel que fa al nombre d’ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, hi ha set pacients a planta i dos a la Unitat de Cures Intensives (UCI) que requereixen ventilació mecànica. A més, 1.267 són els recuperats i 53 els morts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT