PUBLICITAT

Una nova taula estudiarà la jubilació dels funcionaris

  • Ubach critica les absències dels grups parlamentaris de CR i d'ApC
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La darrera reunió de la Taula de la Funció Pública, ahir Foto: S. F. G.

L'esborrany dels acords als que ha arribat la Taula de la Funció Pública ja ha estat finalitzat, i durant els propers dies s'ha de presentar a totes les parts i validar-lo. Serà al mes de gener quan es decidirà el procés que segueix per fer la proposta de reforma de la llei de la funció pública, que segons va indicar ahir el president de la taula, Brunó Bartolomé, estarà relacionat a com evolucioni el calendari legislatiu. Els 31 acords que s'han tancat fan referència a qüestions com la mobilitat, les situacions administratives, el sistema retributiu i la carrera professional, però ha quedat pendent un punt «absolutament vital» que és la jubilació, i que segons Bartolomé, el més probable és que s'acabi de debatre en una nova taula centrada únicament en aquest aspecte.

La desena i última reunió de la Taula de la Funció Pública va tenir lloc ahir i es van donar per tancats els treballs del grup amb el redactat dels 31 acords als que s'ha arribat. Les valoracions de Bartolomé, i del secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, van ser totalment positives, i van confiar que les decisions preses serviran per reformar la llei de la funció pública, informa l'ANA.

Bartolomé va destacar del treball de la Taula «la certesa que la llei ha quedat caduca i s'ha de canviar», sobretot pel que fa referència als aspectes com l'aplicació del sistema de Gestió de l'Acompliment, que des de la Taula es proposa que es tinguin en compte els mèrits i la carrera professional. El fet de potenciar la mobilitat dins l'Administració ha estat un altre dels punts clau del treball, en el que tots els sectors han coincidit que és favorable tant pel treballador com per a l'Administració.

Ubach va felicitar el Govern per haver impulsat aquesta taula que ha permès aclarir aspectes problemàtics que vénen de fa molt temps i per haver-ho fet mitjançant el diàleg. En aquest sentit, va criticar la postura del grup parlamentari Coalició Reformista per no participar-hi, i d'ApC, que la va abandonar a falta d'algunes sessions.

SATISFACCIÓ / Ubach es va mostrar satisfet pel treball que s'ha fet, però va recordar que falta una part molt important, que és el model de jubilació. Aquest s'haurà d'estudiar, segurament, en un nou grup de treball, tal com va indicar Bartolomé. Per a aquesta nova Taula, Ubach i Bartolomé van coincidir en la necessitat que els grups parlamentaris s'afegeixin a la feina.

En la darrera sessió de la taula de la Funció Pública, un expert va comentar els models que es podrien seguir per a la jubilació dels funcionaris, i Ubach va avançar que no estan tancats a un model de cofinançament, que seria una de les possibilitats presentades.

L'esborrany que es va donar per tancat ahir al matí, ha de passar a l'estudi per part de tots els implicats per a la seva aprovació. Serà el proper mes de gener quan es decidirà si es passa a tràmit parlamentari a través d'un projecte de llei presentat pel Govern, si es presenta a tots els grups parlamentaris o si s'entra a Sindicatura perquè el prengui en consideració. Bruno Bartolomé, però, va recordar que es decidirà tot això en funció del calendari legislatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT