PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rússia no exigirà visat a partir del 25 de novembre

El conveni entre els governs serà efectiu pels ciutadans d’ambdós països

Per El Periòdic

L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’ambaixador de Rússia a Espanya, Yuri Korchagin, en l'intercanvi de les notes diplomàtiques.
L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’ambaixador de Rússia a Espanya, Yuri Korchagin, en l'intercanvi de les notes diplomàtiques. | GOVERN

Els andorrans deixaran de necessitar el visat per viatjar a Rússia a partir del 25 de novembre. El motiu és que l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i el seu homòleg rus, Yuri Korchagin, van intercanviar ahir a la tarda notes diplomàtiques, a l’ambaixada de Rússia a Madrid, que permeten avançar el procés de posada en marxa del conveni acordat entre el Principat i Rússia. 

En concret, es va fer entrega de l’instrument de ratificació del conveni per a eliminar el requeriment del visat mutu, és a dir, tant als andorrans com als russos en viatjar entre ambdós països. D’aquesta manera, durant la trobada, la part russa va acusar la ratificació permetent que el conveni entri en vigor d’aquí a 60 dies naturals.

A partir d’aquesta data, els andorrans podran desplaçar-se a Rússia per motius turístics sense haver de tramitar un visat, en aquelles estades que no superin els 90 dies. Es tracta d’una «fita rellevant» per a Andorra, ja que «millora les condicions de viatge dels nacionals i reforça les relacions amb la Federació Russa», van assenyalar des de l’Executiu.

A més, el conveni estableix una base jurídica sòlida per seguir desenvolupant les relacions bilaterals existents i crea les condicions necessàries per incrementar els intercanvis turístics entre ambdós països.

Cal recordar que durant aquest últim any també es va assolir que s’eliminés el visat a un altre país asiàtic. En concret, per viatjar a Tailàndia, tal com va declarar la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva compareixença davant la comissió legislativa per presentar l’informe anual d’acció exterior 2019.

Pel que fa a altres acords de mobilitat internacional, Ubach també va recordar que s’està treballant perquè els andorrans puguin accedir als visats Work and Holiday a països de la Unió Europea com d’Austràlia i Nova Zelanda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT