PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Majoral considera bona la taxa per la tinença de gossos

El cònsol destaca que els animals generen un cost addicional per la parròquia

Per Judith Sáez

Dos gossos al carrer.
Dos gossos al carrer. | Maricel Blanch

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, reitera que la posició del comú és favorable a la implementació d’una taxa de tinença de gossos, més enllà de les concrecions dels imports que s’hauran de definir i les excepcions que hi hauran de recollir.

Tot i que encara no se sap el model que s’implementarà, Majoral va defensar que tenen clar que haurà de ser «just i raonat», també ressaltant que la tasca és necessària per «reflectir un cost de l’administració», que en aquest cas es relaciona amb el manteniment de la higiene o les inversions de mobiliari urbà, apuntava.

I és que el cònsol lauredià emfatitzava en les inversions que fa el comú per mantenir nets els carrers, les que es destinen a la construcció d’equipaments com els pipi-cans o, inclús, per a la reparació del mobiliari urbà degradat, ja que defensava que «no és el mateix si  hi ha orins de gossos que si no n’hi ha». D’aquesta manera, concloïa que «la tinença d’animals genera una despesa addicional per l’administració i és totalment lògic que hi hagi una taxa».

En aquest sentit, va apuntar que durant la darrera reunió de cònsols es van comentar diverses possibilitats pel que fa al model d’alguns llocs d’Europa on ja s’ha implementat aquest tribut a les persones que posseeixen aquest animal de companyia, així com els paràmetres concrets. Per exemple, es va ressaltar el fet de determinar el preu en funció de la raça, mida o pes del gos, qüestions que se seguiran valorant la pròxima trobada entre els representants comunals. 

Tot i això, la proposta no ha estat molt ben rebuda per alguns ciutadans arreu del país i ja són més de 4.300 persones les que han signat en contra de la proposta en una campanya de change.org.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT