Un lluitador MoraBanc paga els plats trencats contra el València

L’equip taronja s’emporta el partit a l’últim quart amb el conjunt tricolor sense benzina i un Kalinic immaculat

Per Vicente Pallarés

Tyson Pérez lluita la pilota amb Derrick Williams.
Tyson Pérez lluita la pilota amb Derrick Williams. | ACB Media

El MoraBanc va caure ahir a La Font de Sant Lluís davant un València Basket molt poderós, en el qual no estava convocat l’andorrà Quino Colom. El conjunt del Principat va aconseguir imposar el seu ritme per moments contra un rival amb nivell d’EuroLliga que també destaca pel seu físic. No obstant això, els taronja van posar una marxa més a l’últim quart i van establir una diferència en el marcador que va enfonsar anímicament els homes dirigits per Ibon Navarro, que van lluitar de tu a tu fins que va durar la benzina.

Tyson Pérez, que va ser el millor jugador tricolor de la tarda, obria el marcador amb un triple i Malik Dime posava en problemes la defensa local durant els primers minuts i el MoraBanc anava fent mal sense massa soroll a través del joc interior i l’eficàcia en els triples. Una eficàcia que va ser superada pel València Basket mitjançant homes com Kalinic, que va ser l’MVP del partit, Prepelic i Van Rossom des de la línia de tres. En defensa, semblava que les samarretes taronja es multiplicaven per moments i és que l’exigència i la concentració havien de ser màximes per no perdre o esgotar la possessió. El primer quart va acabar amb un resultat de 21-13 a causa del desencert en els tirs, ja que el MoraBanc només va encistellar un dels vuit cops que va tirar de dos, però anava sobrevivint a base de triples i de  no errar cap tir lliure.

En canvi, els andorrans van sortir a la pista al segon quart amb més agressivitat en defensa i millorant en el joc interior. Tunde va aconseguir ell sol un parcial de 0-4, que rebatien Van Rossom  i Prepelic amb dos triples, però que també contestava Tyson Pérez de tres, seguidament de cistelles de Tunde i Hannah (27-24), passant d’un parcial de 6-0 a un de 0-7. A partir d’aquest segon quart, va començar el partit de Tyson Pérez, que sembla augmentar el seu nivell setmana a setmana. Va ser, precisament, una cistella seva la que li donava la volta al marcador (32-33). Malgrat l’ensopegada tricolor, un triple de Hermansson, un dels islandesos de la Lliga Endesa junt amb Palsson, deixava el marcador en contra al descans (39-36). El MoraBanc també va aguntar el ritme del conjunt valencià durant el tercer quart. Hannah anotava un triple que tornava a posar les taules en el marcador (41-41), però just després, una pèrdua seva costava haver de remar estant un altre cop per darrere contra el show de Kalinic. Ibon Navarro començava a no estar d’acord amb algunes decisions arbitrals i una protesta li va costar la primera falta tècnica.

A l’últim quart, va veure la segona i va marxar cap als vestidors. El tercer quart finalitzava de la mateixa manera que el segon, amb el MoraBanc a tres punts de l’empat i les esperances d’assolir una victòria a una de les pistes més complicades de l’ACB molt vives (66-63).
L’equip tricolor seguia lluitant i Senglin deixava el marcador en 68-66, però el València va posar la sisena marxa i va anar a per totes aconseguint un parcial de 13-0 (81-66). Tyson Pérez va treure l’orgull propi d’un lleó ferit i va fer un mat que feia tremolar La Fonteta i que celebrava amb ràbia. Tunde se sumava a l’intent de remontada èpica, però el València ja no va trepitjar els frens i, fins i tot, amb alguns companys demanant calma en les jugades en atac, Fernando San Emeterio intentava encistellar més i més punts. El jove Jaime Pradilla, una de les promeses del bàsquet espanyol, va debutar als últims minuts amb la samarreta taronja com a local. Finalment, dos triples més de Kalinic van deixar sense cap opció al MoraBanc, ja sense benzina, i el partit va acabar amb el resultat de 91-76, sens dubte, molt abultat tenint en compte el que es va veure ahir a La Fonteta.