PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Igualtat ofereix una xerrada sobre les masculinitats

Forma part del programa per a la prevenció de relacions no violentes

Per El Periòdic

El psicòleg Joel Audí abans de la conferència, ahir,
El psicòleg Joel Audí abans de la conferència, ahir, | ANA/M.P.

«Hem de superar els rols arcaics d’home i de dona», va afirmar el secretari d’Estat d’Igualtat, Marc Pons, ahir a la tarda, durant la conferència Homes del segle XXI. Masculinitats alternatives i corresponsabilitat. La xerrada forma part de les accions preventives que l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials promociona cada any, en relació amb la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i la violència domèstica.

La trobada va anar a càrrec del psicòleg i membre de l’associació Entrehomes, Joel Audí, qui va incidir en el paper que juguen els homes pel que fa a la lluita feminista en tant que aquest «també afecta en la construcció del gènere i la sexualitat». Així, exposava que «és un reclam que involucrem els homes amb els canvis que s’estan produint [...] que ens revisem i canviem alguna actitud». En aquest senti, també va ressaltar que convé el suport de l’Administració i que «interpel·li l’home en qüestions de gènere».

Segons Audí la paternitat és un dels àmbits on els homes han revisat més el model i rols de gènere, mentre que el professional és on menys l’han modificat menys. En aquesta línia, l’expert va apuntar que «esdevenir actiu» és possible «a través de generar una comunitat, un treball o un discurs propi entorn dels debats de gènere propis de la masculinitat; quins són els beneficis, quina és l’aportació per la justícia social i la igualtat, i en aquest terreny falta molt per fer per part dels homes, perquè és difícil baixar del privilegi, no és una acció fàcil».

La xerrada s’emmarca en les accions de sensibilització del Programa per a la promoció de relacions no violentes (PRNV), que té l’objectiu d’esdevenir un espai en el qual es poden adquirir habilitats socials per relacionar-se d’una manera respectuosa i sense l’ús de la violència. Aquest, a més, ofereix una intervenció psicosocial a persones que han exercit o exerceixen violència.

PUBLICITAT
PUBLICITAT